[]

Dişçiye kanal tedavisine gideceğim biraz cesaret verir misiniz?

Dostlar merhaba, ben 32 yaşındayım ergenken 5 6 dişime dolgu yaptırdım o zaman devlet hastanesinde yaptırmıştım ve anestezi uygunlanmadan yapıldı. Ağrı eşiğim düşük, canım yandı. Şimdi de dişim ağrımıyor ancak bir dişime dilimi değdirince pürüzlü gibi hissediyorum. Bugün doktora gittim röntgen çekti ve çürük derinde dedi o yüzden kanal tedavisi için gün verdi. Kanal tedavisine dayanabilir miyim? Ağrılı bir süreç mi?




 
Tıp çok ilerledi. Rahat ol. Hissetmeyeceksin bile.


  • Mirket  (24.01.24 23:47:21) 
mirket+1

islem bittikten sonra uyusuklugun gecmesini beklerken sikilacak caniniz icin dertlenseniz bile daha dogru olur, gecmis olsun simdiden :).
  • gule gule  (24.01.24 23:52:04 ~ 23:53:19) 
Hicbir sey hissetmeyeceksin. Hissedersen hekime soyle o da hissetmemeni saglar. Bol sans <3


  • screwedup2  (25.01.24 00:00:33) 
Çok teşekkür ederim, epey stresliydim biraz ferahlamamı sağladınız. İyi ki varsınız, sevgiler.


  • rojhat  (25.01.24 00:02:29) 
aklıma şu geldi :)

www.youtube.com

otomatik ilgili dakikaya gitmezse dk: 5:24

şaka bir yana zaten önce sprey biraz uyuşturuyor. sonra iğneli uyuşturucuyu pek hissetmiyorsunuz. o bölge komple uyuşuyor. sonra büyük ölçüde zaten bir şey hissetmiyorsunuz. ama oldu ki sinire denk geldi biraz sızladı falan. diyeceksiniz ki ben hissediyorum biraz daha uyuşturur musunuz? doktor da tekrar belli bölgelere iğne yapacak. tekrar o bölgeyi oymayı deneyecek. acımazsa devam, acırsa iğneye devam. yani siz en konforlu şekilde devam edebilinceye kadar bunu talep edebilirsiniz. ta ki doktor artık e daha da uyuşturamam sinire çok yakınız kalıcı uyuşma olabilir o yüzden sıkın biraz dişinizi diyene kadar.

bu son dediğim çok nadirdir hatta belki ilk uyuşturma tüm işlem boyunca yetecektir. benim de canım tatlıdır biraz geriliyorum ister istemez ama uyuşturuyorlar sağ olsun geçiyor bir şekilde.
  • ananiyimioguz  (25.01.24 00:04:03 ~ 00:04:38) 
iki kere kanal yaptırdım. iğne yaparken acı oluyor. bana sprey sıkmamışlardı mesela. sonrasında hemen uyuşuyor zaten bir şey hissetmiyorsun. yani işlemi anlıyorsun tabi ki de acı vs olmuyor. ama ağzın ve çenen ağrıyor açık durmaktan tabi. benim gittiğim doktor dudak kenarlarına krem sürüyordu mesela. işlem sonrasın da uyuşukluk geçince hafif ağrı oluyor ama basit ağrı kesici ile geçiyor. yani korkutucu gibi ama aslında basit bi işlem. bendeki işlemlerde hiç ikinci iğneyi gerektirecek şekilde acı vs olmamıştı.


  • elorelia  (25.01.24 15:49:14) 
Ben bu diş konularında dünyanın en korkak insanıyımdır ve küçüklüğümden beri çok çektim diş olayından ama ona rağmen kanal tedavisi esnasında çok şaşırmıştım niye şu an ağrı sızı hissetmiyorum diye. Hatta kendi kendime ha şimdi ağrıyacak ha şimdi zorlu kısım gelecek derken işlem bitmişti:)

Rahat olun, şimdiden çok geçmiş gitmiş olsun
  • bir fincan kahve ile film izlemek  (25.01.24 19:10:10) 
Hepinize tekrar teşekkür ederim, hiç acımadı.


  • rojhat  (26.01.24 15:35:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.