[]

kilo verme işleri - tavsiye

100 kiloya çıktım, 178'im.

1 haftadır düşük kalorili bir diyet uyguluyorum.

her gün sadece öğlenleri; 1 dilim et veya 1 balık veya 3 parça tavuk but yanında salata (salata içeriği değişiyor, bazen marul, bazen brokoli falan filan), 1 avuç da kuruyemiş yiyorum. hepsini tüketirken yağı yükseltiyorum vs.

ve bütün gün başka hiçbir şey yemiyorum. 0. 1000 kalori civarı yemiş oluyorum.
metabolizmik ritmime göre de hiç hareket etmesem bile 2000-2200 kalori arası harcıyorum zaten. ki sabah akşam (her zaman olmasa da) köpeği çıkarıp dolaştırıyorum. en azından hareket oluyor.


neyse bu şekilde 1 haftada 5 kilo verdim. çoğu ödemdir zaten.
planım bi 10 marta kadar falan böyle sıkı bir şekilde devam etmek, sonra da spora başlayarak kaloriyi yükseltmek.

şuan için dayanırım gibi geliyor. çünkü kendimi "mide botoksu yaptırsan aynı duruma d üşecektir. operasyona girmeden kendini tut" diye koşullandırdım. haftasonu arkadaşlara sofra kurdum, kahvaltı hazırladım vs. yine de 1 lokma bile yemedim. boş tabakla oturdum sofrada. iradem iyi gibi şimdilik.

neyse, ilerleyen dönem enerjim falan düeşcektir kesin. ama kaloriyi falan da artırmak istemiyorum. spora başlayana kadar kalori artırmak istemiyorum.

ama 90 kilo üstündeykne de spora başlamak istemiyorum. çünkü bu kiloda spor yaparken kendimi gerçektne iyi hissetmiyorum. aşırı yoruluyorum, aşırı nefes nefese kalıyorum ve kendi ağırlığımı kaldırırken bile uğraştığım için, demotive oluyorum.

-----

neyse kısaca bana vereceğiniz bir tavsiye var mıdır?
planım basit matematikle; 7000 kalori 1kg desek. 10 marta kadar 55bin kalori, hadi hesap hatasıyla 49bin diyelim = 7 kilo vermek ve 88 kiloya düşmek. sonrasını spor + daha çok kaloriyle devam edicem. şuan planım bu ama, var mıdır bi notunuz?

 
Bu şekilde var olan kaslarinizdan olursunuz. Yapacağınız tek şey bu şekilde devam edip sadece akşam da bir öğün yemek yemeniz öğlen ve akşam bu şekilde yemeniz yeterli olur kilo vermeniz için.


  • dedeminhirkasi  (24.01.24 21:48:58) 
iyi gidiyorsun, devam. spora başlayınca ek aldığın kaloriyi abartma.


  • gabe h coud  (24.01.24 22:10:23) 
Şu sayfayı oku.
www.agirsaglam.com

Telefonuna FatSecter uygulamasını yükle.
Yediğin her şeyi yaz. Gün sonunda eksiğine, fazlana bak.
Protein, karbonhidrat ve yağ tüketimini kontrol et.
Ertesi günü, bir önceki günkü hatalarını yapma.
Olsun bitsin.
  • Mirket  (24.01.24 22:47:13) 
Hocam ben kalori matematiğinden anlamam, hesap kitap işin içine girince bir süre sonra sıkıyor. Ben tam 2 ay oldu, 13 kilo verdim. 98,5 kg'dan 85,5 kg'a düştüm. daha da devam ediyor düşmeye. Yaptığım şey çok basit: OMAD (Günde tek öğün)
Sabahları sade filtre kahve içiyorum, akşama kadar bol bol su içiyorum. çay ve kahve hariç 2 litre kadar. akşam yemeğinde de çok ağır şeyler yemiyorum. ev yemekleri, ton balıklı ya da tavuklu salata vs. bazen ekmek de yiyorum.
spor - sıfır. masabaşı çalıştığım için hareket - sıfır. buna rağmen beklediğimden hızlı veriyorum kiloları. inanılmaz rahatladım. ilk 1-2 hafta zorlandım tek öğün işinde ama şimdi ne kahvaltı ne öğle yemeği aklıma bile gelmiyor. dişini bikaç gün sıkar da düzeni oturtursan kısa zamanda gözle görülür sonuç alırsın.
  • mustafakesekci  (25.01.24 11:37:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.