[]

Bu kadar avukatlık ücreti normal mi?

selamlar,

bir vasiyetname işlemi için tanıdık bir avukat 6000 tl danışma ücreti istedi ve buna ek olarak da noterin istediği şekilde sağlık kurulundan alınacak raporun takibi, vasiyetname hazırlanması, noter işlemlerinin gerçekleştirilmesi ve sonuçlandırılması için de 25.000 TL (kdv dahil ve diğer oluşabilecek harç ve masraflar bize ait olacak şekilde) bir fiyat verdi. bu fiyat normal midir? bir tanıdığımız olması sebebiyle adamla çok da pazarlık yapamıyorum ama fiyatlar bana çok yüksek geldi gibi.

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

 
bana normal gibi geldi. normalde sadece danışma ücreti için 8000 lira istenildigine şahit olmuştum. 19 bin lira da vasiyetname işlemleri için istiyorlar genelde
avaukata para vermem vaktim var ben kendim yaparım derseniz tüm bu işleri siz de noter vasıtasıyla yapabilirsiniz.

  • limonlu eksi  (24.01.24 15:17:16 ~ 15:19:54) 
Sana şunu söyleyeyim. İyi bir avukat diye gidip danıştığınız kişiler genelde yanlarında yeni mesleğe girmiş avukatlara yaptırıyorlar işleri. Hal böyle olunca da dilekçeden tutun sonraki süreçlerde sıkıntı çıkabiliyor. Yani çok iyi bir avukat dediğimiz kişiler genelde o işi yapmıyor yanındakilere yaptırıyorlar. Hepsi böyledirler demem yanlış olur ama çoğu böyle. O yüzden yerinde olsam vaktim varsa araştırır kendim yaparım ya da kendi başına çalışan meslekte biraz deneyimi olan kişilere yaptırırım.


  • dedeminhirkasi  (24.01.24 16:35:01) 
Çok uygun bi fiyat vermiş. Etin kilosu 500 tl. Kuaförde saç boyama minimum 5000. Dolayısıyla rakam uygun


  • photo85  (24.01.24 17:52:24) 
Ek :25.000 tl içinden yüzde 20 kdv ödeyecek ve gelir vergisi de ödenince bu rakamın neredeyse yarısı kalıcak avukata.


  • photo85  (24.01.24 17:54:36) 
Kendiniz yapın da berbat edin. Yahu bir asgari ücretlinin 20-25 günlük kazancı minimum 17 bin lira. Zaten avukatlar belli bir rakamın altında dosya alamaz is takip edemezler, yasak. Vergi cezası var. Asgari ücret tarifesinin uzerine koyduğu yuzdelige göre pahalı olup olmadığını kendiniz çıkarabilirsiniz birisi paylaşmış.

Bu türk insanının avukata geldiği zaman girdiği tripleri anlamak mümkün değil. Sizin ozelinizde söylemiyorum, ben bir yere bağlı çalışan bir avukatım dışarıdan is zaten almıyorum. Adama desen paranı iki katına çıkaracam senin eline hiçbir makbuz istemeden 100 bin lirayı verir. Burada sen bir hizmet almak istiyorsun. Karşılığında verdiğin parayı "gereksiz" bulmak diğer yana bir de kendin yap avukata gerek yok diyebiliyorsun.

Kendi yapanlar batırıp geliyorlar ofise o zaman çok gülüyoruz hallerine.
  • sanguine  (24.01.24 21:40:16) 
Miras hukuku bilmediğinizi varsayıyorum, avukata para ödemek istemiyorsanız hiç boşuna kendiniz hazırlamaya girişmeyin. Geçersiz veya sonradan iptal edilecek bir kağıt parçası için tonla noter masrafı hastane masrafı vs ödemiş olacaksınız. Hele bir de diğer mirasçılar hazırladığınız vasiyetnameyi dava ederse bir ton dava masrafı ve tantana daha olacak.


  • cambalkon  (25.01.24 01:48:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.