[]

Kedim biraz vahşi

3 yaşında kısır erkek kedi. Bazen bize de hırçın davranıyor (her zaman değil) ama eve anne babalar vs gelince onları tanıyor olmasına rağmen saldırıyor. Ciddi şekilde hastanelik edecek şekilde kayınvalideme saldırmıştı daha önce. Geçen gün de anneme saldırdı yine.
Hiç tanımadığı biri olunca kaçıyor gelmiyor ama biraz aşina olduğu biriyse saldırıyor.

Sorum şu; ben hamileyim ve bebek doğunca ona da saldırır mı diye endişeliyiz.
Not: Kedimden vazgeçmeyi istemiyorum çok seviyorum.

Başına gelen veya tecrübesi olan var mı bu konuda?

 
Öncelikle, hayvanın herhangi bir rahatsızlığı ya da hastalığı olup olmadığını öğrenin. Yani veterinere gidin.

Veterinerden olumsuz bir haber almazsanız, bu konudaki tahmin ve önerilerim şöyle:
Kediniz avlanıyor. Kendine zarar vermeyeceğini bildiği avları seçerek avlanıyor üstelik.
Kediler evin süsü değil, avcı hayvanlar. Tahminim cins kedi değil kediniz. Cins kedi olsaydı belki biblo gibi dururdu ama diğerlerinin anası-atası avlanarak hayatta kalmış.

Hayvan evde sıkılıyor olabilir. Bahçeli eviniz varsa bahçeye salın. Gezsin, keşfetsin, avlansın, enerjisini atsın. Yoksa, köpek gezdirir gibi göğüs tasmasıyla gezdirmeyi deneyin. Kedi ile oynuyor musunuz? Her gün 45 dakika olta oyuncağı ile oynatın. Zıplatın, koşturtun, yorulsun.
  • gnosis  (24.01.24 11:31:32) 
Arkadaşlarımızın eve gelen herkese saldıran (baya zarar vermek için ve öfkeyle saldıran, oyunculuğundan değil) kedisi çocuktan sonra da değişmedi, çocuğa karşı da agresifti, çözemediler. Annenin ailesinin evine götürdüler, kedi artık orada yaşıyor. (Babanın "kedi yerine çocuğu versek olmaz mı acaba" diye düşündüğünden şüpheleniyorum ama kanıtlayamam.)

Başka bir örnekte insan sevmeyen, evde ruh hastası gibi insanların üstüne basa basa koşturan kedi çocukla beraber sakinleşti, bebek yatağında beraber yatıyorlardı hatta.

Ama kedinin çocuğa tepki verip saldırma ihtimali var, ben olsam bu ihtimale hazırlıklı olmaya ve kediye alternatif ev bulmaya çalışırdım.
  • kobuzchu kiz  (24.01.24 12:08:57) 
Arkadaşımın huysuz kedisi bebeğine hiç zarar vermedi ama yine de başbaşa bırakmıyorlar hiçbir zaman.
www.kedimag.com

  • 9kuyruklukedi  (24.01.24 13:32:22) 
Rahmetli erkek kedim gençliğinde eve gelen 1-2 yaşındaki çocuğu yerde otururken görünce kulaklarını kıstı, vücudunu yere yaklaştırdı ve usul usul sürünerek yaklaşmaya başladı, eğer görüp durdurmasak ne yapardı bilmiyorum. Saldırmazdı muhtemelen ama yere devireceğine eminim.

Aynı şeyi apartmana giren güvercine yaptığında kuşu elinden zor kurtarmıştım.

Muhtemel sebepler :

1) Kıskançlık, evde birisini benimsemiştir ve onu kıskanıyordur
2) Avını veya rahatını bozmuşsunuzdur
3) Bölgesine girmişsinizdir, özellikle belli bir alanda yapıyorsa buna dikkat etmek lazım
4) Oyun oynuyordur, bebekliğinde ayarını bilmesi için terbiye vermemişsinizdir.

Yaprak sulamak için kullanılan sprey şişelerinden alın, kötü bir şey yapınca yüzüne bir kaç fıs su püskürtün, ondan sonra şişeyi elinize almanız bile istenmeyen hareketi dururmaya yeter.
  • kimlanbu  (24.01.24 15:50:30) 
benimki 5 yaşını geçti, sarman. halen vahşilikte sınır tanımıyor. bir kaç kere hastaneye gittim kolumu baya baya deşti. kargocuyu misafiri kovalıyor. babama bile bize gelince 5 sene olmasına rağmen halen tıslayıp saldırıyor, odaya kapatıyorum.

çocuk ise 3.5 yaşında, çocuktan doğduğundan beri ondan deli gibi kaçıyor. aynı korkuya sahiptik özetle. çocuk onun anasını ağlatır merak etmeyin.
  • bisorumvargaliba  (25.01.24 02:22:25 ~ 02:24:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.