[]

amazon.com.tr kitap alımı vergi sorunsalı

İyi günler kitap kurtları,

amazon.com.tr üzerinden 2 adet kitap alacağım, ikisinin toplam fiyatı 1500 tl gibi yapıyor, amazon'a yapacağım ödeme hariçi vergi için bir ödeme yapmam gerekecek mi ya da bir limit varsa iki ürünü ayrı ayrı sipariş etmem daha mantıklı olur mu?

Amazon'da sorun olmayacağı yazıyor ama daha önce sorun yaşayan veya bilgisi olan varsa yazabilir.

 
Gümrük vergisini hesaplayıp ödemeyi ona göre alıyor Amazon, ödediğinizden daha az vergi çıkarsa da fazla parayı hesabınıza iade ediyor. Ama zaten kitapta gümrük vergisi yok. Rahat rahat alabilirsiniz kitapları.

gumrukrehberi.gov.tr

Edit: amazon.com.tr'den yurtdışından gelen ve gümrük vergisi ödenmesi gereken şeyler aldım, site üzerinden yaptığım ödemeden başka bir şey ödemem gerekmedi hiç.
  • kobuzchu kiz  (23.01.24 12:46:28 ~ 12:48:59) 
yurtdışından gelecek ise her ürün tipi ve fiyatına göre ithalat vergisi hesaplanıp toplama ekleniyor. siz fiyat yüksek diye gümrüğe takılır diye endişeleniyorsanız, zaten öyle olmaması için gümrük vergisini sizden peşin alıyor. kargo ücretli ise tek sipariş yapmanız mantıklı olur.


  • malheiros  (23.01.24 12:48:19) 
Kitap alırken, hepsini tek seferde ve tek kutuda sipariş verirseniz, kargo masrafı çok düşer. 4 kitap için 4 kargo yerine, tek kargo masrafı olur (eğer aynı kutuya sığıyorsa filan).

Yanlış hatırlamıyorsam, hepsini beklet ve kitaplar tamamlanınca gönder diye bir seçenek çıkıyordu.
  • alfired  (23.01.24 15:14:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.