[]

Borsada ralli döneminde en çok bist100 şirketleri mi artar?

Ben borsaya yeni girdim ama amacım standart enflasyon üstü getiri değil. Bist100'e göre orta uzun vadede kat kat fazla getiri sağlamak istiyorum. Bu sebeple makul derecede risk almayı düşünüyorum. Sadece geleceğine güvendigim hisselerden 5 tane seçip bunlara mı yatırım yapsam dedim ama ralli döneminde bist100 hisseleri daha çok gidebilir diye sepet mi yapsam diye arada kaldım. Muhtemelen endeksin çok yükseldiğini düşündüğümde bu bist100 hisselerini satarım yine diye düşündüm. Yatırım al sat tut tavsiyesi değil sadece genel bilgi alabilirsem memnun olurum.




 
Beta, bir hisse senedinin genel piyasaya göre ne kadar değişken olduğunu ölçen bir kavramdır. Yüksek betalı hisse senetleri, risk toleransı yüksek olan yatırımcılar için iyi varlıklar olabilir, çünkü bu risk aynı zamanda yüksek getiri yaratma potansiyeli taşıdıkları anlamına gelir.

tr.tradingview.com
  • gabe h coud  (23.01.24 11:06:16) 
Yabancıların en çok alım yaptığı şirketler haftalık olarak paylaşılıyor. Büyük bir kısmı aynı şirketler. Yatırım gelirse ilk bunlara gelir. Bist100 içinde olmayıp uçan şirketler vardır ama bu büyük bir risk. Teknoloji şirketlerine öncelik verilebilir. Ben riski düşürmek için Bist100 hisselerinden alırdım. Ama Bist100 içinde olmayan sağlam şirketler de var.


  • dissendium  (23.01.24 11:57:42) 
rallide neyin çok gideceğini bilemeyiz, ama bir ralli olursa çoğu hisse bundan olumlu etkilenip illa ki bir yükseliş gösterir. orta uzun vade gibi bir hedefiniz varsa ralliden ziyade sektörel bazlı alanında öncü ve ucuz kalmış şirketlerden sepet yapabilirsiniz.

Borsadan çok anlamıyorsanız fonlara da yönelebilirsiniz. Onlar sizin yerinize ekleme / çıkarma yapar ve daha iyi bir kazanç elde edebilirsiniz.

Örnek verecek olursam mac ve nnf fonu genelde endeksi her zaman yener.
  • bu yolun yolcusu  (23.01.24 13:02:54) 
Kat kat giden hisseler ikiye ayrılır. Spek hisseler ki uzak durmak lazım. Diğerleri de küçük odenmis sermayeli, ödenmiş sermayesinin beş on katı net kar açıklayan ve öz kaynakları düzenli ve yüksek oranda artan borcu az mümkünse ihracat yapan ve dolaşımdaki lot sayısı 30 milyonun altında olanlar. Hedefinize size bu iki grup götürür sadecs


  • alimcgraw  (23.01.24 14:17:31) 
5 hisselik (çok fazla) portföyle yatırım fonlarını asla geçemezsin. iyi fonlardan seç al keyfine bak.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (23.01.24 15:04:07) 
@alimcgraw bu hisseleri genelde herkes gördüğü için çabuk tespit edilip kapılıyordur diye düşünüyorum. Ben karı düşük borcu çok olsa bile mesela çok yatırım yaptığını bildiğim, yaptığı işin gelecekte degerli olacağını düşündüğüm şirketlere yatırım mı yapsam diye düşünüyorum.


  • havadakarada  (23.01.24 21:49:37) 
Yanlış düşünüyorsun.


  • alimcgraw  (24.01.24 10:20:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.