[]

Opel Corsa Elektrik?

ya bir süredir eve elektrikli olarak 2. bir araba almayı planlıyorum. hem şehir içinde, hem de izmirde işte özellikle yazın urla/çeşmeye git gel inanılmaz masraf oluyor. bu tür şeyleri karşılamak için.

ama bu elektrikli araçların kaskosu trafiği ne oluyor bilemediğim için, bir anda beklediğimden zararlı da çıkabilirim.

evde şarj edebiliyorum.

sizce böyle bir şey almak mantıklı mıdır?

kenarda cebime batan 1 milyon tl'm yok.
ama alabileeck bütçem var, bir kısmını da krediyle çözücem büyük ihtimalle.

siz olsanız alır mıydınız?
yoksa işin sonunda zararlı mı çıkılır?

 
3-5 sene denenmeden, ikinci el piyasası oturmadan elektrikli araba almam ben.


  • Mirket  (22.01.24 19:44:36) 
ikinci el değeri haricinde hele ki evde şarj imkanınız varsa her açıdan içten yanmalıdan ucuza gelir. sigorta masrafları farklı olmaz. fakat pil ömrünü çok tüketmeden, söz gelimi 3-5 sene sonra satmak istediğinizde büyük ihtimalle değer kaybı içten yanmalı bir otomobile göre çok daha fazla olur.

ben de sırf bu yüzden bekletiyorum elektrikliye geçişi.
  • orient blue  (22.01.24 20:18:35) 
evde şarj imkanın varsa ve evin 2. arabasıysa ben kesin alırdım. tabi araç tercih daha farklı olurdu.


  • paintov  (23.01.24 12:40:05) 
@paintov,

daha güzel araçlar var tabi de. 1 milyon tl'lik falan olunca fiyatı, iyi geldi.
yoksa mg'nin falan da modelleri var ama gereksiz yere %50 fazla ödemek istemedim içten. emin değilim de tabi :)
  • tchuck  (23.01.24 12:41:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.