[]

Dalaman Marmaris arası kestirme yol

Selamlar,
Google Maps'ten bakarken dikkatimi çekti. Dalaman Marmaris arası kestirme bir yol var gibi. Büyükkaraağaç köyünden Aksaz'a giden bir yol gözüküyor. Ama Aksaz askeri üs bölgesi gibi. Bu yol kullanılabilen bir yol mu? Eğer kullanılan bir yolsa sıradan bir araçla geçebiliyor muyuz yoksa yerden yüksek bir araç mı lazım?



 
Bu kullanılabilir bir yol değil; en son bildiğim kadarıyla, Türkiye'de sivil araçlar askeri bir üssün içinden geçemiyordu. Bundan dolayı orman yolunu kullanmanız gerekiyor. Ayrıca, Dalaman-Büyükkaraağaç arası 65 km, Büyükkaraağaç-Marmaris arası mesafe yaklaşık olarak 35 km. Dalaman-Marmaris arası ise 90 km. Bu açıdan yolu pek kısalttığı söylenemez. Eğer Aksaz'ın içinden geçmek mümkün olsaydı, evet mesafe biraz kısalabilirdi. Bu yol, 4x4 bir arazi aracı ile daha avantajlı olur, çünkü bu yollar genellikle orman yangınlarına müdahale etmek için açılmış yollar. Mesafe olarak yolu kısaltmadığı gibi arazi engebeli ve yol stabilize olmadığı için gidiş süresi daha uzun sürer


  • morqos  (22.01.24 23:41:45) 
Teşekkürler morqos,
Atladığım bir nokda da, Dalyan'dan devam etmek için Feribot ile karşıya geçmek gerekiyor. Yani yol mesafe olarak kısalsa bile süre olarak ve toplam masraf açısından bir faydası olmuyor. Ben yolu Dalaman - Dalyan - Büyükkaraağaç - Aksaz - Marmaris olarak düşünmüştüm. Ama bir manası yok.

  • emanual  (23.01.24 11:34:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.