[]

İtalya’da günlük ne kadar harcama yapılır?

Merhaba,
3 gün roma, 2 gün floransa, 1 gün Venedik şeklinde bir güzergah düşünüyorum. Uçak biletlerini ve otel rezervasyonlarını yaptım. Bu masraflar haricinde kişiden kişiye değişiklik mutlaka gösterir fakat ortalama iki kişi için yemek içmek gezmek ve aradaki şehir transferlerini de düşünürsek iki kisi için ne kadar para ayırmamız uygun olur?



 
Orta gelir seviyesindeki bir insan için yeme içme masrafı günlük 30-35 eur olur tahmin ediyorum. Çok değişken tabii ama bu paraya minimal şekilde 2 öğün karnınız güzelce doyar. İki kadeh bir şey de içerim, arada bir kahve molası veririm derseniz bence günlük 50 eur olarak düşünün. Şehir transferleri için bilet fiyatlarına bakıp bu bütçeye ilave edebilirsiniz.

Tabii sadece yeme içme açısından yazdım, müze, etkinlik vs. eklemedim.
  • orient blue  (22.01.24 11:42:08) 
60-70 euro iki kişi için yeme-içme masrafı olur. aralarda flixbus'la geçerseniz ucuza getirirsiniz. trenler abuk sabuk saatler haricinde pahalı. müzeler ve etkinlikler vs hariç bu dediğim rakamlara.


  • atacaksinfinke  (22.01.24 12:05:25) 
İki kişi için 100 euro gibi düşünebilirsin. 6 gün 600 euro. Muze vs giriş ücretleri hariç bu. Yiyecek/icecek ve ulaşım.


  • sckxyss  (22.01.24 12:14:52) 
Çok yakın zamanda Roma’daydım. İki ana masraf kalemi ulaşım ve yemek düşünülebilir müzeler hariç -coleZyum 18 euro-.

Ulaşım 100 dk bilet 1.5 euro baya ucuz 24 saatlik bilet 7 euro

Pizza 5-15 euro arası. Makarna da 10-15 euro arası. Yani 2 kişi akşam yemeklerimiz 20-30 euro kadar tuttu. Kahvaltı için bir kafede foccacia ve yerel ürünler çay ile birlikte 15 euro kadar. Dondurma 3-4 euro, Tramisu 5 euro. Kahve 3 euro vs. Toplam yemek gideri 2 kişi 50 euro düşünebilirsiniz. Ekonomik bir gezi olsun derseniz 30 euro da yeterli olur.
  • but that was just a dream  (22.01.24 16:23:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.