[]

Kedinin istemediğimiz davranışını değiştirmek

himmet dayımızın kedisi Mia'yı (5) devraldım, iki gün oldu. Çok iyi huylu bir kedi, bu kadarını tahmin etmemiştim. Sorunumuza gelirsek: girenin çıkanın çok olduğu bir apartmanda giriş kattayız. Mia her ses olduğunda ürkerek dolabın içine saklanıyor. Birkaç defa yanına gidip konuşarak ikna ettim ve anında çıktı. Bırakırsam 1 saate yakın durup kendi çıkıyor ama sonra en ufak bi seste tekrar 1 saate yakın ortada yok. Yarım saat chilling zehir oluyor yavrucuğa. Hayatı dar etmesin kendisine istiyorum. Daha iki gün oldu ama himmet dayi ürkek olduğunu söylemişti. Bi yandan daha erken, seslere alışır diyorum, diğer yandan ben rahat bıraktıkça bunu rutine sokmasından çekiniyorum.

Kedilerin ödül algısı nasıldır? Ödül maması kullanmak işe yarar mı? Bir de nasıl kullanmalıyım? Dolaptan çıkınca kullanırsam vereyim diye girer bu defa falan...


 
Hiç kurcalamayın, iki günde zaten daha eve alışamamıştır çocuk. Eve ve rutin seslere alıştıkça geçer kendi kendine.

(Ne iyi yapmışsınız. Evde biri bunalımlı öteki terörist iki kedim olmasaydı kaçırmazdım ben o güzel kedileri) :)
  • kobuzchu kiz  (21.01.24 22:55:50) 
bizim kendi kedimiz ev değiştirdiğimizde 3 gün koltuğun altından çıkmadı. bu kedicik hem ev hem sahip değiştirmiş. ürkmesi gayet doğal. 10 güne kendine gelir. hiç üstüne gitmeyin güvenli hissettiği yerde takılsın. zorla dışarı çıkarmak daha çok gerilmesine sebep olur.


  • orpheus  (22.01.24 04:04:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.