[]

Yeşil Burun Adaları ülkesinin bağımsızlık alması

Bu ülke ile ilgili kafamda bazı sorular var. Mesela; bu ülke 15. yüzyılda Portekizliler tarafından bulunmuş, normalde yerli halkı yokmuş ülkeye Portekizli göçmenler gelerek bi "halk" oluşturmuş ve 1975 yılında da bağımsız olmuş. Şimdi bu ülkede kim kime karşı bağımsızlık almış oluyor ki ülkeyi bulan Portekizliler ülkeye yerleşen de Portekizli, Portekizliler Portekizlilere karşı mı bağımsızlık kazanmış oluyor bu durumda?




 
benim de aklıma ilk vergi cenneti, kara paranın bir yerde aklanması gerekliliği vs. gelse de şöyle bir paragraf var vikide, yani bir nevi kazanılmış bağımsızlıkları varmış.

"
After the 25 April 1974 Carnation Revolution, Cape Verde became more autonomous but continued to have an overseas governor until that post became a high commissioner. Widespread unrest forced the government to negotiate with the PAIGC, and agreements for an independent Cape Verde were on the table. Pedro Pires returned to Praia on 13 October after being exiled for over a decade. After his return, Portugal signed the 1975 Algiers Agreement. On 5 July in Praia, Portuguese Prime Minister Vasco Gonçalves transferred power to National Assembly President Abilio Duarte. The colonial history of Cape Verde ended when Cape Verde become independent. There was no armed conflict in Cape Verde, and its independence resulted from negotiation with Portugal.[18] The catalyst for independence was the PAIGC branch in Guinea-Bissau, which began an ultimately-successful war against the Portuguese there; this eventually compelled Portugal to accept independence for Cape Verde as well.
"
  • dr doofenshmirtz  (21.01.24 21:12:51 ~ 21:13:18) 
www.quora.com

Burada ikinci cevap sizin soruya cevap veriyor.
Kısacası buradaki adamlar direkt portekizli değil. Çoğu aslında köle ticaretinden olan insanlar. Yani portekiz milleyetcisi değil buralar zaten.
  • logisticsmanager  (21.01.24 21:14:39) 
Güzel bir soru. Halkların kendi kaderini tayin hakkını ve halk kavramını araştırırsanız daha doyurucu cevaplar bulabilirsiniz.


  • yedigimiztavuk  (22.01.24 00:32:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.