[]

Bu tarz insanlar nasıl geçiniyor?

YouTube da filan sıkça rastlıyorum. “Şehirden köye göç ettik, heyoo… tam zamanlı işlerimizi bıraktık, artık burada yasiyacagiz” Bu iş böyle kolay mı? Tamam gittin, ne yeyip ne içiyorsun. Para kaynağın nerden geliyor?




 
Tahminim;
Remote yapılabilir işleri var freelance vs.
Ya da youtube gelirleri yeterli.

Yoksa kim köyde ne iş yapacak.
  • logisticsmanager  (21.01.24 12:06:39) 
aileden veya hali hazırda pasif geliri olan insanlar. ya da zenginler.
normal insanın yapabileceği bi şey değil.

bazıları da sponsorlarla karşılıyor. influencer olduğu için sosyal medyadan geliri oluyor zaten.
  • jelly bear  (21.01.24 12:07:29) 
Üstte sayılanların dışında tarlada mahsül ve yine hayvancılığa dayalı üretim üstünden alış veriş varsa geçinilir.

Tabi diğer sözü edilen ek gelirlerin dışında toprağa tam adapte olabilmek lazım. Diğer türlü uzun süren şehir hayatında sonra çok zor gelir bu işler
  • diyecevaplandı  (21.01.24 12:25:30) 
bir zaman sonra burnu sürtülerek beğenmediği şehre geri dönüyor.

çok az insan hayvan bokundan gübre, kışın tezek uğraşır.

youtube'dan ayda 2000-3000 dolar kazanabiliyorsa o ayrı, ama nereye kadar, 3-5 sene anca ilgi çeker.

zaten arzı bol olan bir şey bu. herkes aynı şeyi deniyor.

yok tayland'a giden maceracı gezginler... bunların sayısı 2 yılda tavan yaptı, artık yaz tayland diye eskiden 10 video düşerdi, şimdi binlercesi var.

hepimiz kolay paranın peşindeyiz. oysa para zoru sever.
  • uykulu  (21.01.24 12:27:31) 
Annem bu kanallara bayılıyor, bana da anlatır arada. Annemin takip ettiği bir çiftin İstanbul'da kiralık evleri var ve geçen yıl eyt ile emekli oldular.
Antalya'da sitede kiralık evleri ve zeytinlikleri olan var.
Bir başka çift bal işine girmiş, eşi de veterinerlik yapıyormuş. Bunlar önce keçi bakmaya kalkmışlar ama sonradan vazgeçmişler.
Bonus olarak da Youtube geliri.
  • gnosis  (21.01.24 12:29:48 ~ 12:31:22) 
Bir radyo programına bu çiftlerden birinin kadın kişisi katılmıştı.
Keçi yetiştiriciliğine başlamışlar. Süt üretimi yapıyor ama pazarlamada sıkıntı çekiyorlarmış. Adamın içindeki çiftçi dışarı çıkmış ve keçileriyle aşırı mutluymuş.
Kadın kişisi ikinci yılda çok büyük hüsran ve hayal kırıklığı yaşamış. Bu hayat hiç de düşündüğü gibi değilmiş ve çok mutsuzmuş.

Başka bir çift tanıyorum. Çok mutlular. Home office çalışıyorlar. Arada bir toplantılara falan gidiyorlar.. İstanbul'da 1+1 bir evleri var. Gittiklerinde orada kalıyorlar.
  • Mirket  (21.01.24 13:03:25 ~ 14:17:29) 
bu kasa bir arkadaşım var. popüler de sayılır.
bir anlatıyor plaza hayatından çok sıkıldım şöyle böyle dersin ne yapmışlar bu kıza plazada.
plaza hayatı 9 ay kjfkl
kendisi gibi babadan zengin biriyle evlenip köylerine yerleşti.
çitfliği var, inanırsan. çiftlikte de iki keçi üç tavuktan başka bir şey yok ama öyle pazarlıyor ki sanki bütün bölgenin hayvansal gıda ihtiyaçlarını onlar karşılıyor.
benim bildiğim bu çiftin ailelerinden onlara düğün hediye olarak verilmiş 10-12 daire iki tane de dükkan var. daha miras kalacakları falan onlar bile net bilmiyordur.
  • Efoody  (21.01.24 16:09:39 ~ 16:10:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.