[]

Doğum kontrol hapım biteli 6 gün oldu ama regl olamıyorum?

Selamlar. Polikistik over sendromu olan biri olarak, regl olma sıklığım hep düzensizdi fakat geçen baharda düzen yakalamıştım. Geçtiğimiz haziranda işten çıkarılınca en büyük regl düşmanlarından olan stres sebebiyle gecikme başladı. Bu olaydan iki hafta sonra ayağımı kırdım ve ağrı kesiciler, antibiyotikler, hareketsizlikten ötürü kilo almalar derken ben beş ay kadar regl olamadım. En son ayaklanıp hastaneye gidecek sağlığa kavuştuğumda ultrason çekildi ve pko harici bir şey görülmedi. İnsülin direncim de olduğundan, kilo vermeden düzenli regl olamayacağım söylendi. Böylece iki ilaca başlattı doktor. Biri glukofen, insülin direnci kırmak için. Biri de diane 35 doğum kontrol hapı, adet düzenleyici olarak. Bunları düzenli kullandım, diane'in 21.hapı da bittikten üç gün sonra regl oldum gayet beklenen şekilde. Bir kutu daha diane kullanmam gerekiyordu. İlk kutumun son hapını pazar günü almıştım, yani ilaç talimatına göre bir sonraki pazartesi günü, kanamam devam ediyor olsa dahi, ikinci kutuma başlamam gerekiyordu ama ben pazartesi almayı unuttuğum için ikinci kutuya salı başladım. Neyse 21 gün geçti, geçtiğimiz cumartesi (13 ocak) ikinci kutunun son hapını içtim ama 6 gün geçmesine rağmen regl olamadım. En ufak bir kanama, gelişme de yok. Biraz endişelenmeye başladım. Muhtemelen o unuttuğum bir günün de etkisi var, ama anlam veremiyorum beş ay regl olmamış ve kilo almış halimle dahi ilk kutu bitiminden üç gün sonra olmuştum, şimdi bir aylık regli kilo vermiş halimle atamıyorum. Yarın acile gitmeyi düşünüyorum çünkü üçüncü kutuya pazar günü başlamam gerek normalde ama arada kanama olmadan başlamam sağlıklı mı ondan da emin değilim. Bilgisi/tecrübesi olan var mı? Şu krizi atlatayım bir kere daha olayım en azından, stresli işimi de bırakıp sağlıklı şekilde kilo vermeye odaklanacağım. Ama şimdi ne yapmam gerekiyor?




 
hangi dk hapini kullaniyorsunuz? dk hapiyla zaten normal adet olur gibi olmuyorsunuz ( kisiden kisiye degismekle birlikte) ara kanama lekelenme gibi oluyor. acile degil kadin dogum doktoruna gitmelisiniz bence


  • tuborg yesili  (19.01.24 16:03:15) 
Diane 35 kullanıyorum. İlk kutu sonunda 5 gün yoğun şekilde süren kanamam oldu, ara kanama yahut lekelenme değildi. Sağlıklı bir kanamaydı yani. Bu ilaçları kadın doğum uzmanı verdi, acile gitmeyi düşünüyorum deme sebebim haftasonu randevu alabileceğim bir devlet hastanesi yok ve zamanım az. Bütçe bulabilirsem en kötü özele gideceğim.


  • @stubborn inferno  (19.01.24 16:44:21) 
bence sakin olun, dk hapinda zaten vucudun min 3 ay alisma suresi var. ben regl agrilarim icin qlarista kullaniyorum ve ilk ay kullandigimda yani ilk kutu bitince oldugum adet ile simdi 4. kutuya gectim bambaska. su an oluyor olmuyor arasi sadece lekelenme ile geciyor. dk hapi kullanirken uzun kanama olmamasi cok normal zaten kanamayi azaltiyor bence sizin vucudunuzda alisma surecinde. bu konuyu strest yapmayip biraz rahatlatici egzersiz yuruyus yapin eger hala olmuyor ve kotu hissediyorsaniz o zaman doktora gidin, acildeki doktorlarin bu konuda sizi iyi yonlendirecegini sanmiyorum,cunku cogunun alani degil kadin dogum.


  • tuborg yesili  (19.01.24 16:51:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.