[]

Rötar ve Pegasus

Yurtdışı uçuşumda kalkışta 2 saat 32 dk rötar oldu. 2 saat 17 dk da varışta rötar oldu. Pegasus'a başvurdum tazminat veya telafi için. Olumsuz yanıt geldi. Nereye başvurabilirim? Çok teşekkür ederim.




 
havacılıkla ilgili çok bilgim yok fakat;

tazminat denilen şey, uğranılan zararın giderilmesidir. yani sizin rötar sonucunda bir şekilde zarara uğramış olmanız gereklidir. mesela bağlantılı olmayan ama arada gayet yetişilebilecek bir süre olan diğer uçuşunuza rötar nedeniyle yetişememiş olabilirsiniz (bağlantılı uçuşu zaten tereddütsüz karşılayıp sonraki uçakla götürüyorlar, onda sıkıntı yok), gittiğiniz yerdeki işinizi rötar yüzünden kaçırmış, ve maddi zarara uğramış olabilirsiniz.

böyle durumlarda havayolu da uygun görürse zararınızı karşılar. ama sırf uçak gecikti diye tazminat vereceklerini sanmıyorum. bir yemek öğününden uzun bekletirlerse yemek ısmarlıyorlar, gece bekletirlerse otel ısmarlıyorlar. ama 2 saat gecikmede bir zararınız da olmamışsa buna kimse bir şey vermez sırf geç kaldık diye.

mesela biz de antalya'ya gidecektik. işyerinin ayarladığı vip transfer aldı götürdü, baktık uçuş iptal. dediler bugün başka uçuş yok evinize gidin, neyle gidelim, belkoyla. e transfere boşa mı para verdik amk, ya transferle geri götür, ya parasını ver dedik, çıngar çıkardık, transfer ayarladılar.
  • kibritsuyu  (19.01.24 12:37:30 ~ 12:40:02) 
çay çorba ısmarlamaları gerekirdi en fazla o da geçmiş gitmiş maalesef. tazminattan kastınız para falan almaksa hiç öyle şeyler beklemeyin zaten bir kaç saat için.

web.shgm.gov.tr
  • kanatlı kontun müşfik öpücüğü  (19.01.24 13:24:42 ~ 13:25:57) 
Tazminat almak öyle olmuyor 24 saatten uzun sürecek rötarlarda otel konaklama veriliyor onu kabul etmezseniz dönüş yolculuk masraflarınız filan ödeniyor 2 saat Pegasus un normali :D


  • titanic kemancısı  (19.01.24 13:42:55) 
yurtdışı uçuş için 2 saat rötar neredeyse hiç bir şey değil. 5-6 saat mi ne rötar olunca kahvaltılık ya da bi sandviç falan veriliyor. bir de 5 saatte işte sallıyorum şehir merkezinden geldin oraya ücretsiz beni götürün (genelde havaş ile olur) ve biletimi iade edin diyebilirsiniz o kadar.

telafi tazminat dediğiniz şey, daha önce benim 28 saat civarı bir rötar olmuştu yurtdışında, bir gecelik otel masrafımı ödemişlerdi ve tam hatırlamadığım bir miktarda euro vermişlerdi kıştı diye gidip kaban falan almıştım (300€ muydu neydi hiç hatırlamıyourm ya 10 yıl oldu heralde)
  • avatar is back  (19.01.24 14:07:37) 
2 saat rötar çok normal tren-otobus değil ki bu uçakla ucuyorsun yani


  • adventchant  (19.01.24 14:29:36) 
eger avrupa varisliysa su website halleder: eksiseyler.com

surda da kac saat delay olmasi gerektigi yaziyor
www.citizensadvice.org.uk:~:text=You're%20legally%20entitled%20to,than%2014%20days%20before%20departure

link bozuk cikiyor, google'a right to compensation flight yazinca ilk cikan link.
  • fakyoras  (19.01.24 14:30:53 ~ 14:31:48) 
alacagız tazminat 1 şişe su ve bir tane de peynirli sandviç. tecrübeyle sabit.


  • limonlu eksi  (19.01.24 14:57:42) 
Avrupa birligi alakali olsaydi alirdiniz ama Türkiye'de zor.

Rötar çok değil denmiş. Avrupads 3 saat üstü rotarda 250€ tazminat var. Daha fazla olursa artıyor, asagida bilgiler var.
europa.eu

Benim çok uçan tanıdıklarım baya böyle ciddi paralar aldilar.
  • logisticsmanager  (19.01.24 21:01:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.