[]

Çocuk yolcu için güvenli şehirlerarası seyahat

Selamlar,

Bir akrabamızın çoçuğunu yarı tatilde misafir etmek istiyorum (12 yaş üstü erkek ) , ancak bulunduğu şehirde havaalanı mevcut değil.

Mevcut şartlarda geriye otobüs ve araç paylaşımı olarak iki seçenek kalıyor ve tek başına seyahat etmesi gerekecek.


Mevcut düşüncelerim,

1- İyi bir otobüs firması seçip , muavine özellikle uyarıda bulunmak, dikkat etmesini sağlamak.
2- Çok sayıda yüksek puanı olan bir araç kullanıcısı bulup, araç paylaşım sistemini kullanmak.


Seçeneklerden hangisi daha güvenli ve mantıklı olur, veya siz neleri tavsiye edersiniz.

Teşekkürler.

 
İyi bir otobüs firması türkiyede sadece pamukkale truzim var. Çocuk hangi şehirdeyse oranın otogar şubesine olayı anlatın, muavinin numarasını alıp durumu muavine de. Gelince de bahşiş verirsen sıkıntı olmaz.


  • mikahakkinen  (19.01.24 11:39:21 ~ 15:29:00) 
mesafe ne kadar uzak? otobüs yolculuğu molalı mı ekspres mi?

11 yaşındaki oğlumu 2 yıldır ankara'dan otobüse bindiriyoruz, nevşehir'de dedesi karşılıyor. otobüs otobandan gidiyor, yolculuk 4 saat sürüyor ve mola vermiyor.

ama yol uzun. arada mola varsa, çocuk da o kadar yalnız kalmaya alışık değilse uygun olmayabilir. illa başına bir şey gelecek diye bir şey yok ama çişi gelir, molada iner, otobüsü bulamaz, panikler, ya da inmemek için çişini tutar, rüya görür korkar vs.

mesafe ve mola durumu önemli.
  • kibritsuyu  (19.01.24 11:55:34) 
@kibritsuyu teşekkürler, mesafe 500 km civarı , ilgili güzegahta otobüs olarak molasız bir seçenek yok.
Otobüs şehir otogarları vb. derken 5 farklı noktada duruyor.

  • Rao  (19.01.24 12:36:40) 
Tabiki otobüs.
Ayrıca Türkiye'de bir tek Pamukkale güvenilir demek bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak demektir. Yerelde de otobüs firmalarının çoğu kalitelidir ve güvenilirdir. Çocuğun bulunduğu şehirdeki en iyi otobüs firmasını arayarak çözmeni öneririm

  • etna  (19.01.24 13:26:46) 
12-13 yaşında tek başına izmir ankara arasına otobüs ve trenle olmak üzere ayrı ayrı gidip gelmişliğim var. Tabii ki bi 15 sene öncekine göre ülkenin durumu daha tehlikeli diye düşünebiliriz ama bilindik bir otobüs firmasında sorun çıkacağını sanmıyorum. Ben de Pamukkale'den başkasına çok güvenen biri değilim. Yerel firmalarla ilgili çok tecrübem yok ama.

Pamukkale varsa kullanacağı hatta, otobüse binerken yanındaki yetişkin otobüsün muaviniyle konuşsun. Özellikle molayla ilgili söylesin. Çişe falan gideceği zaman muavin eşlik eder en azından. Alınca da bahşiş verirsiniz.

13 yaş çok da ufak bir yaş değil günümüzde ya, 500 km yol gidip gelinebilir hele ki aman korkar endişelenir denecek bir durum da pek yok bence. Tam tersi tatlı bir heyecan olur çocuk için. Yanında telefon, kitap, tablet vs zaman geçireceği bir şey olduğunu varsayıyorum :)
  • nundu  (19.01.24 14:08:03) 
@etna burada marka yazıp değerlendirmenin anlamı yok. türkiye de tek el değiştirmeyen otobüs firmasını önerdik diğerlerinin hali belediye otobüsünden hallice.


  • mikahakkinen  (19.01.24 15:30:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.