[]

Apple watch se 2.nesil alınır mı

Siz hangi motivasyonla almıştınız?

Bir de silikon kordon olablar mı yoksa sport loop denen kayış mı daha kullanışlı?


 
eşime hediye olarak almıştım, pil ömrü çok kısa olduğundan pek kullanmamaya başladı. (1 gün zor gidiyor galiba)

Adım, kalp atışı, uyku ve regl takibi gibi şeyleri var aslında sağlık açısından iş görür. Siri, telefonla konuşma, kamerayı saat üzerinden açıp görme/çekme falan işe yarayan şeyler aslında.

Fakat pili daha iyi giden bir model varsa onu almak daha iyi olabilir. (SE olmayan modeller nasıl bilmiyorum, tabii fiyatları daha pahalı)
  • nhk ni youkosu  (19.01.24 01:59:14) 
bir insanin Apple watch'u sevmesi icin en onemli on kosul kisinin saat sevmesi. ben seviyordum mesela ama marka vb degil hep boyle Casio filan takardim. teknolojiyle de epey ilgiliyim. iPhone, Mac vb olunca e bir de Apple watch'umuz olsun dedik.

SE aldim cunku, once bi gorelim bakalim dedik. en uygun fiyatlisi oydu ve hemen hemen her seyi yapiyordu. oksijen olcumu ve ekran surekli acik ozelligi olmasa da olurdu.

bildirimlerin oraya gelmesini seviyorum. kalp atisini olcmeyi seviyorum. alarmin kolda titremesi ise harika....

2,5 senedir kolumda, uyurken bile takiyorum (cunku uyku takibi <3). pili evet berbat ama her dusa girdigimde taktigim icin pilsiz kaldigim 2-3 sefer olmustur.

silikon kayisla aldimdi ama cakma kayislardan aldim renk renk degistirip degistirip takiyorum. cakma silikon kayislar alerji yapti ama orijinal olan iyi, daha agir duruyor zaten.

alt edit: ben apple watch'tan once uzun bir sure Xiaomi mi band'in ucuz versiyonlarini kullandim. alarm bildirim filan onda da vardi.
  • supergirl  (19.01.24 12:17:26 ~ 12:18:57) 
Yıllarca Mi band kullandıktan sonra Apple Watcha geçtim. Bendeki bir üst modeli. EKG özelliği var.

Alığımdan bu yana Siri benim elim ayağım oldu. Fırında 15 dakika bir şey pişirecek olsam, Hey Siri 15 dakika süre başlat diyorum. Geceyarısı aklıma geliyor, yarın unutmazsam kuzeni arayayım diye. Hey Siri yarın 10 da kuzen aranacak, anımsatıcı ekle diyorum. Fatura ödemelerinin hepsini hatırlatıyor. Arabayla giderken Siriyle Navigasyon organize ediyoruz. Çalan telefona saatten cevap verebiliyorum, Sesle whatsapp mesaj cevaplıyorum. Siriye mesaj okutuyorum. Diğer özellikleri arkadaşlar yazmış zaten. Evde telefonun yerini unuttuğum çok olmuştur.
Telefon zaten MiBant zamanından beri sessizde. Bugüne kadar telefonumun sesini hiç açmadım. Saatin titreşmesi yetiyor. Alarmlar keza öyle.

Akşam belirli bir saatte şarjı alışkanlık edindim. Bugüne kadar şarjda hiç sıkıntı yaşamadım. Şarj zamanı dışında 7x24 kolumda.
Silikon orijinal kayışını kullanıyorum. Bir sıkıntı yaşamadım.
  • Mirket  (19.01.24 12:47:36 ~ 14:03:32) 
bende var bundan. sport kayisli. ilk kez akilli saatim oldu.

ozellikle uyku olayi muthis, gece nasil uyudun ne kadar uyudun gosteriyor. bildirimler icin telefonu cikarmaya gerek olmasi da baska guzel sey. sarji 2 gun gidiyor en basta ama sonra 1 gune duser herhalde. her aksam uyumadan sarj etmek lazim yani :)

hangi motivasyonla aldim? macbook alinca hediye ceki verdiler, hediye cekiyle ne alayim diye dusunurken aldim. hediye ceki olmasa almazdim asla, cunku normalde de saat takmiyorum ama bunu takmaya basladim.
  • fakyoras  (19.01.24 14:35:02 ~ 14:35:21) 
bence alınır. ben kasım kampanyalarında 8200 tl'ye almıştım sport loop olanı son derece memnunum. işim gereği kimi bildirimlere hızlı bakmam gerekebiliyor ve o konuda telefona göre çok daha pratik oldu benim için. aynı zamanda uyku takibi, kalp ritmini ölçmesi, işe dalmışken uyarıp ayağa kalkıp hareket edin biraz demesi bile çok hoşuma gitti. baya saat başı yerimden kaldırıp hareket etmemi sağlıyor.

ayrıca tr'de bugün aldığınız bir elektronik ürünü kullansanız bile satarken kar edip sattığınızı da unutmamak gerek. bu gibi şeyler yatırım aracı oldu bile denebilir. geçen sene mart-nisan gibi 12 bin liraya ps vr2 alacaktım vazgeçtim. şu anki fiyatı 35-40 bin arası olmuş. 12 bin lira bankada ya da başka türlü o kadar etmezdi.
  • oldtimer  (19.01.24 15:37:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.