[]

Neden 00.49 seçildi

Axiom 3 görevi dün yapılacaktı, hava şartları ya da muhtelif sebeplerle ertelendi ve 00.49'ta yapılacak, bir kaç dakika sonra.

neden 00.49?


 
genelde yydu yörüngeleri ve fenomenlerden kaynaklanıyor. belirli bir t zamanında x konumuna gönderilebilmesi için planlamalar yapılıyor. bunun yanı sıra, uçuş yörüngesinde risk oluşmaması için de uydu trafikleri de göz önüne alınıyor. mesela starlink'e ait 3500'den fazla uydu var, bunun harici çeşitli amaçlarla binlerce uydu daha var. trafik kısmı da son derece önemli.

en ekonomik ve ideal rota için de belirli gün ve saatler bekleniyor zaten. burda iss'e gidildiği için nispeten daha esnek olsa da hepsi bir arada değerlendirilince tahminim bir gün içinde çok fazla seçenek olmayan farklı dakikalar ortaya çıkıyordur. mesela bugün olmasa, yarına kadar 2-3 seçenek daha vardır, ekip ve kontrolleri de dahil edip sallıyorum, 09,12,15 seçenekleri elenir, 22:17 gibi bir tanesi seçilir.

genelde böyle işliyor. iss'e değil de mars gibi çok daha uzak bir yere gidiliyor olsaydı bu uçuşlar bu kadar esnek olamaz, günler içinde, en geç 1-2 hafta içinde tekrar denenmeye çalışılır, olmazsa da muhtemelen aylar hatta 1-2 yıl sonrasına ertelenirdi. tabi maliyet derdi olmayan bir fırlatma ise (ki artık ticarete döndü bu iş neredeyse ve birinci öncelik maliyet)
  • avatar is back  (19.01.24 01:21:34) 
Avatar is back'in söylediklerine ek canlı yayında şu söylendi: herşey saatine kadar belli, oraya gittiklerine o uzay istasyonunun universal bir time'ı var, ona uyabilmeleri için yemek saatleri dahi belli -2 yada 2.5 dedi tam hatırlamıyorum- yani tıpkı uçaklardaki yemek verme saatleri gibi gittiğiniz yere adaptasyonun sağlanabilmesi için herşey zamanlı.


  • baldan kaymak  (19.01.24 01:59:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.