[]

Trafik kazası oranı

Selam, her arabay bindigimde, trafige cıktıgımda kaza yapacakmısım gibi hissediyorum. Araba fena degıl, söforlugum iyi.

Sehir içinde cok fazla endıselenmıyorum ama ana yollara cıktıgımda baya anksiyete sarmaya basladı. Sürüşümü etkilemiyor . Son sürecte sanki maliyet artısından dolayı otobüs, kamyon bakımları da aksatılıyor gibi.

Trafik kazası yasama istatistiği nasıl Türkiye'de? Nasıl yaklasmam gerekir olaya?

 
hiç kaza yapmayacakmış gibi ama her an biri mallık yapabilirmiş gibi süreceksin. endişeyle araba kullanılmaz ama dikkati elden bırakma gözün aynalarda olsun sürekli.


  • jelly bear  (18.01.24 23:15:21) 
Biri gelip vursa, napabilirsin?

Dikkatini ver, hayatına devam et.

Maalesef sen ne yaparsan yap risk hep var.
  • baldan kaymak  (19.01.24 00:46:46) 
10 yıllık şöförüm. Usta da diyebilirim kendime. Şimdiye kadar hiç kazam olmadı fakat her arabaya bindiğimde sizinle aynı hisse kapılıyorum. Çünkü sen ben ne kadar iyi kullanırsak kullanalım geri kalan çogunluk berbat kullanıp kurallara uymuyorlar. İstisnasız her gün arabayı kazadan kurtarma aksiyonum oluyor. Normalde geçiş hakkında kurallara göre sende fakat ama yola atlayan mı dersin
Aynaya bakmadan şerit mi değiştiren dersin hepsi var millette. Onun için kafaya takmamak lazım. Mesela sen nasıl beceriyorsun dersen
-Birincisi devamlı aynalarımı paronayak gibi kontrol ediyorum. Sagımdan solumdan geleni önündekileri devamlı takip ediyorum.
-hız kurallarına uyup genel olarak biraz da altında yavaş kullanıyorum.
- yol hakkı bendeyse bile yavaşlıyorum. Çünkü sürücüler genelde takmayıp yola atlıyor.
- sag tarafın parkedilmiş arabayla dolu oldugu yollarda en sagdan gitmiyorum. İlla kapı açan oluyor
-önünü görmediğim şerite girmiyorum.
-tırlardan ve otobüslerden uzak durup dibine girmiyorum.
-takip meselesine her zaman uyup sinyal vermeye her zaman dikkat ediyorum.

Bu şekilde kullanırsanız kaza yapma ihtimaliniz çok ama çok düşük.
  • limonlu eksi  (19.01.24 00:49:08 ~ 00:51:00) 
Üsttekilere ek olarak özellikle kavşaklara, yol ayrımlarına geldiğinde öncelik hakkın olsa da unut ve yeterince yavaşla. Hızını düşürmeyenlere yol ver gitsinler.


  • diyecevaplandı  (19.01.24 06:12:03) 
ana yollar işin kolay kısmı bence. şehir içi trafik daha sıkıntılı. dur kalklar, makas atmaya çalışanlar, kırmızıda geçmeye çalışanlar ya da bilgisiz yayalar büyük sorun. ana yolda en kötü orta şeritte 100-120 km ile sorunsuz gidersin.


  • tantunisultansuleyman  (19.01.24 09:36:55) 
şehir içinde hiç bir problem yaşamazken şehirlerarası yolda sürekli aynı korkuyla şöförlük yapıyorum. bunda muhtemelen 4 sene önce yaptığım kazanında etkisi var. remote çalışmaya başladıktan sonra aracı neredeyse hiç kullanmamaya başladım, bunun da etkisi vardır. siz de daha önce bir kaza yaşadıysanız bu sebeple bu korkuyu hissediyor olabilirsiniz. acelem yoksa yavaş yavaş gidiyorum bir şekilde korkum azalıyor.


  • amour fou  (19.01.24 10:16:05) 
En büyük risk insanların dalgın olmaları ve sürüş esnasında telefon kullanmaları bana göre.

Defansif sürüş tekniklerini öğrenin, hızınızı düşük tutun. Yoksa aracınızda kamera takın veya taktırın.
Kaza potansiyeli yüksel olan yol . bölge, ve hava şartlarında daha dikkatli kullanın.
Emniyet ve trafiğin yol kaza yoğunlu haritaları mevcut seyahattan önce oralara da bakabilirsiniz.
  • Rao  (19.01.24 11:41:26) 
15 senelik ehliyetim var, 5 yıldır falan İstanbul'da araç kullanıyorum ama bende de anksiyete oluyor özellikle son zamanlarda.

Başı boş çok var trafikte telefonla oynayan, makası hobi haline getiren, dediğin gibi aracın bakımını vs. aksatan ama spor araba kullanıyormuşçasına aracı limitlerde kullanan hafif ticari vs. terörü mevcut.

Geçen hafta cuma günü 12'den sonra bi yarım saat kadar e-5'ten eve gelmem gerekiyordu. Müziğimi açtım 80-90 arası sağ şeritten gidiyorum bak bir değil iki değil üç farklı araç tamponumu yaladı geçti sürekli aynayı kontrol etmeme rağmen iki tanesini hiç görmedim bile kim bilir nereden hangi hızla geldiler.

3 aktarmayla falan gitmeyeceğim bir yer değilse toplu taşıma candır yine. Özellikle raylı sistem varsa en temizi. Arabayı mümkün olduğunca çıkarmamaya çalışıyorum.
  • chicha_v2  (19.01.24 14:17:29) 
çok kez denmiş. aynı durumdaydım hatta daha kötüydüm. birine zarar vermesem bile bi sağ farı patlatsam 15 bin tl gidecek diye düşünüyordum.

trafikte gerçekten hiçbir araca güvenmeyip hepsini aşırı amatör kabul etmek lazım gibi. bugün kaza yaparsam benden kaynaklı değil başkasından kaynaklı olur.
o yüzden trafikteyken yukarıda yazıldığı gibi her an her saniye biri mallık yapacakmış gibi uyanık olmak lazım.
alışınca otomatiğe bindi zaten gayet rahatım.
  • patronaj1  (19.01.24 14:21:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.