[]

İstifçi Hastayı Zorla Hastaneye Götürmek

Selamlar, uzaktan bir akrabamız var, çılgın istifçi dediğimiz türden obsesif kompulsif bozukluktan muzdarip biri. Evinin kapısı bile açılmıyor, o kadar çok pislik ve eşya var ki, doğalgaz sobasına ulaşamadığı için hastalanmış, banyosu bile tıklım tıkış dolu olduğu için yıkanamıyor. Çöp karıştırıyor sürekli. Bankacıydı gençliğinde, en az 5 tane evi var, bok gibi parası da var ama asla para harcamaz, dilenci gibi giyinip çıkar, minibüse biner mesela "Allah rızası için" der. Zaten 75 yaşında falan, en azından kalan ömrünü kaliteli geçirsin, pislik içinde ölmesin istiyoruz. Durumun bu kadar vahim olduğunu yeni farkettik ve acilen yardım etmek istiyoruz. Doktora gitmeyi reddediyor, hastalığını kabul etmiyor. Zorla götürmeniz lazım. Nasıl bir yol izlemeliyiz?




 
Bu arada hastaneye götürmek teki esas amaç psikiyatrik tedavi görmesini sağlamak. Hastalığının farkına varsın ve gerekirse ilaçla devam etsin hayatına, eli kolu tutuyor sonuçta, kendi evinde yaşasın yani bakımevi gibi bir yere bırakmak niyetinde değiliz. Önemli olan kişilik bozukluğunu tedavi ettirmek.


  • karaage  (17.01.24 23:09:59) 
Belediyeye bildirmek gerekiyor, Bizim mahallede de benzer bir tip vardı hastaneye kaldirdilar kadını yıkamışlar temizlemisler aynı akşam fenalaşmış entübe etmişler 2 gün sonra da hakkı rahmet, neredeyse 1 yıl olacak hala evinin olduğu yerden geçerken o koku burnuma gelir


  • apocalipy  (17.01.24 23:18:58) 
Evi boşaltmanın yolu "halk sağlığını tehdit" sebebiyle belediyenin müdahalesi olur ama belediyenin girebilmesi için dava açmak ve savcılık onayı gerekiyor. Ev boşaltılırken ev sahibi de zorunlu olarak muayeneye/kontrole götürülüyor mu emin değilim. Geçenlerde bunu sormuştum ben de, tam öğrenemedim. Hastalanmış diyorsunuz, hastalığı için götürüp aynı gün psikiyatri randevusu da ayarlamanız ya da hastanede yatarken psikiyatristle görüştürmeniz mümkün olur mu? (Bunu yıllar önce babaanneme yapmıştık biz, yatılı hastayken psikiyatrist odasına gelip konuştu.)


  • kobuzchu kiz  (18.01.24 09:24:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.