[]

Bir sokak kedisi sorusu

Kardeşimin oturduğu binanın yanında ve önünde çok büyük, bahçeli bir alan var ve yan tarafı da ana yol. Kenardan da bina kapısından kaldırım tarzı bir yol uzanıyor o yola, bahçeyle bağlantısı yok.

Bu bahçede sokak kedisi var iki tane (biri giriş kattaki birininmiş ama sahibi dışarı bırakmış, kedi o bahçeden gitmiyormuş 6-7 aydır) fakat bina halkı bu kedileri istemiyor.
Sebep de sabah işe giderken, akşama işten gelirken onları görmek istemiyorlarmış. Yüz yüze gelince mideleri bulanıyormuş, evde sesleri gelip uyuyamıyorlarmış. Bir tanesi tüyleri ağzımıza giriyor diyormuş. Bahçedeki kedinin ne sesi olacak da uyutmayacak veya tüyü ağzına girecek? Anlayamadık pek de neyse.

Kardeşimin yan komşusu olan adam bir tanesine tekme atmış geçen hafta, kedi havaya uçmuş. Kardeşim veterinere götürdü, evine alamadığı için yine bahçeye bıraktı. Kedileri gördüğü yerde küfreden kapıcıya kedileri kovması için istekte bulunmuşlar, adam da kedileri yakalayıp bodruma kilitleyeceğini söylemiş.

Bu insanları şikayet etme durumu söz konusu mu? Bir sonuç çıkar mı? Sesi çok çıkan tipler, kardeşimin gidip bunlarla kavga etme durumu yok ki sayıca da çoklar zaten. Ne yapsak bilemedik.

 
O komşuların Allah cezasını versin,elbette şikayet etme durumu olur. Kedileri yakalayıp bodruma kitleyi açlıktan öldürecekler miymis tüh hastalari. Hangi şehir bilemiyorum ama sosyal medya üzerinden destek istemeli.Kedilerin videolarını çekip gonderse dernekler vs paylaşır en azından, onları oradan guvenli bir bölgeye alacak gönüllü de bulabilir. Haydi isimli app i indirsin ve hayvanlara herhangi bir zarar gelirse hemen ihbar etsin.


  • hipopotamus  (17.01.24 21:20:59) 
bu insanlık kahrolsun gerçekten ya.
eğer 7/24 nöbet tutmayacaksa lütfen bi güvenlik kamerası takıp şiddet uyguladığında şikayet edip internete salsın o kişileri.
eğer yapamayacaksa kedileri alıp daha iyi bakılan yere bırakması kediler için en iyisi. bu pislik insanlarla uğraşılmaz kameranın görüş açısından çıkıp bişey yine yapar kedileri kurtarmak lazım ordan.

bizim sokağın kedi ablası bir kaç üst sokaktan bizim sokağımıza kedi getiriyor burada daha çok yem veren olduğu için, kedileri besleme alanlarına taşıyın ya yazık çocuklara:/
  • eja  (17.01.24 21:53:40) 
Başlığı avukatlara hayvan hakları sorusu diye değiştirseniz belki cevap gelir. Ceza ile korkutmak, arpartman girişine tck Xx ye göre sokak hayvanlarına zarar vermenin cezası xxx’dir gibi yazı asabilirsiniz. Ben olsam mala anlatır gibi özet geçer, sonra da gerçek davaları da altalta sıralardım. Ceza için şikayetin ve telefonla kaydın yeterli olduğunu da yazardım.


  • ya volna  (18.01.24 09:16:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.