[]

CPAP kullananlar, cihazınızı nereden aldınız?

Merhaba, CPAP cihazı kullanan arkadaşlar, cihazınızı nereden aldınız acaba?

SGK katkısı olmadan, ücretini tamamen kendim ödeyerek bir otomatik CPAP cihazı alıcam (Raporum ve reçetem var) Alacağım cihazı seçtim. Resmed Airsense S10.

Ancak cihaz ücretleri çok yüksek. Medikalden alsam medikalci ürünü sattıktan sonra ne kadar arkasında duracak, bir sorun yaşasam falan iade kabul eder mi bilmiyorum.

İnternetten alsam da satıcı firmalar güvenilir mi bilmiyorum.

Amazon'dan almayı düşündüm ama maalesef orada satılmıyor.

Yurtdışından falan getirtmeyi düşündüm ama sonra abartmayayım dedim.

Başka bir ürün olsa bu kadar kılı kırk yarmam. Ama bu hem medikal bir ürün hem de aşırı pahalı.

Siz cihazınızı nereden aldınız? Aldıktan sonra cihazla ilgili bir sorun yaşadınız mı? Yaşadıysanız nasıl çözdünüz?

Bu cihazı hem uygun fiyata hem de satış sonrası desteklerine güvenebileceğim şekilde nereden alabilirim?

 
Merhaba,
Annem kullanıyor biraz bilgi sahibiyim, ömürlük kullanacağımız için medikal ekipman bilgisi olan tanıdığımız philips cpap respironics önerdi, yaklaşık 15 senedir kullanıyoruz biz, birde cihazı hiç bakıma götürmediğimiz ve hor kullandığımız halde 1 kere problem yaşadık.
aşağıda uyku medikal firmasının adresinden bakın o lokasyonda yanyana tonla bu cihazları satan firma var, mümkün ise telefonla destek alarak cihazınızı alın çnkü bu cihaz içine ya doktorunuz yada cihazı aldığınız yer sizin ölçümlerinize göre ayar yapıyor.

ek cihazların garantisi oluyor, zaten yıllık bakımları oluyor bunların bilgisini verecekler size, firmalar gönlünüzü hoş tutmaya çalışıyor çünkü illa 5 sene sonra tekrar maske satacak size o maskeler yıpranıyor bir maskede en son 500 dolar civarıydı.

Evli iseniz veya seste uyayamıyorsanız gidip deneyin bakın cihaz ne kadar ses çıkartıyor, bazı cihazlar traktör gibi çalışıyor bazılarının çalıştığı bile belli olmuyor.

unkapanı plakçılar çarşısındaki ana yol üstüne bu mağazalar
maps.app.goo.gl
  • eja  (17.01.24 16:36:02 ~ 16:44:46) 
İnternetten vs almadık. İzmir kemeraltında full medikal dükkanların olduğu bir sokak var orada bir dükkana girip aldık. Bir problem olduğunda da götürüyoruz bakıyorlar. Cihaz 4 yıldır falan kullanılıyor. Genelde medikalciler çok yardımcı oluyor, bizimki en azından baya büyüktü ve üst katında koltukta birkaç cihaz denemiştik uzun uzun. Maskeleri vs. de eve götürüp bir gece denememizi istemişlerdi kendimize en uygun maskeyi bulana kadar.
Marka öneremeyeceğim. Biz de phillips vs alma hayaliyle girip uzun denemeler sonucu hiç duymadığımız bir markayı çok daha sevmiştik. Dediğim gibi 4 yıldır falan bir problem de yaşamadı kullanan kişi, rahat rahat uyuyor. O yüzden bir modele kitlenmektense farklı çeşitleri deneyebileceğiniz bir medikal bulsanız daha iyi olur.

  • nolmus yani  (17.01.24 20:03:23) 
1. Reçete edilen epap/ipap/frekans ve basınç değerine uygun cihaz al. Kendince en kaliteli cihazı alırsın fakat reçete edilen epap/ipap/frekansa günlük uzun süre kullanıma uygun değildir, emme motoru küçüktür sesli çalışır.
Misal; epap 12 /ipap 24 / frekans 12 bipapset ayarını her marka sağlar. Bazıları bu değerlerde sesli çalışırken bazıları gayet sessizdir.

2. Cihazdan daha önemlisi maskedir. Maskeyi deneyerek test ederek al. 15bin liraya maske alırsın ancak konfor yönünden 250 liralık bmc maske ile daha rahat edebilirsin.

3. Güvenilir medikalciden al. İnternetten veya daha sonra bir daha ulaşamayacağın satıcıdan alma.

4. Sorun elbette çıkacak. Bu tip cihazlar çamaşır makinesi gibi 2-3 gün kullanmayınca bir şey olmaz denilecek cihazlar değildir. Bir arıza durumunda medikalcin o an çözer, çözemezse geçici cihaz verir.
  • krtkartal  (18.01.24 00:22:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.