[]

Yurt Disinda Olup Calisma Izni Cikartmak

Bunu yasayanlar var mi? Ben yurt disinda yasiyorum ancak calisma iznim yok, burada herhangi bir is bulursam calisma izni alip oturma iznini uzatabilir miyim?

ekleme: avusturya


 
Burada neresiyse onu soylerseniz daha iyi olur.


  • logisticsmanager  (16.01.24 22:13:46) 
@logisticsmanager, avusturya hocam


  • fernando mustafa  (16.01.24 22:18:40) 
Avusturya'da yaşamıyorum ama buyrun bu var;
www.bmeia.gv.at:~:text=The%20working%20permit%20has%20to,during%20the%20visit%20in%20Austria.

"The working permit has to be applied for by the future employer before entering the country (so named “Einzelsicherungsbescheinigung”).
The working permit isn’t issued during the visit in Austria."

housinganywhere.com

"If you're from outside the EU/EEA/Switzerland and want to work in Austria for more than 90 days, you must apply for an Austrian work visa (Visa D) in your home country. You'll also require a work and residence permit for stays longer than 6 months."


Job seeker vizaniz varsa oluyor da turist vizesi ile olmuyor gibi ki aslında çoğu ülkede de olmuyor turist vizesi ile ama ülke ülke gene bakmak gerekiyor.
  • logisticsmanager  (16.01.24 22:23:50) 
İş bulmanın ön koşulu çalışma izninin olmasıdır. Ancak tersi durumlar nadiren olabiliyor. Ülkenin ihtiyaç duyduğu bir vasıfta isen olabilir.


  • ferenc  (16.01.24 22:24:28) 
benim bildigim internette cikan sonuclar genelde ülke disindan gelenler icin fakat benim ülke icinde oturum iznim var, farkli bir durum benimkisi ve bildigim kadariyla is yerinden kontrat alip gerekli belgeler saglandiktan sonra cikarilabiliyor ama emin degilim


  • fernando mustafa  (16.01.24 22:29:27) 
Oturum izni dediğin turist vizesi falansa o şekilde çalışma imkanı olsa tüm dünya zenginliklerin olduğu ülkelere akar. Mesela hintli tutamazsın hindistada. İranlı pakistanlı tutamazsın 1 tane ülkede.

Kaçak bir iş yapmanı önermem. Sınırdışı edilirsin veya yapsan da 3-5 ay yapıp sonra dönersin.
  • ferenc  (16.01.24 23:03:13 ~ 23:04:13) 
Bulundugunuz ulkedeki fb expat ya da turk gruplarina sorun. Avusturyadaki turkler gibi gruplar vardir, en rahat bilgiye oyle ulasirsiniz.


  • oscar  (16.01.24 23:49:16) 
oturum iznin varsa çalışma iznin nasıl yok? orada spesifik bir durum var gibi, bize değil göçmenlik avukatı/danışmanı birine sorman lazım gibi.


  • nhk ni youkosu  (16.01.24 23:57:33) 
özelden bana ayrintilari yazabilirsiniz.


  • bora benim lan aslında  (17.01.24 16:38:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.