[]

Emzirme döneminde ilaç kullanımı

3-4 gündür hastayız. Artık bi serum taktıralım dedik. Evde serum hizmeti veren bir yeri aradık geldiler. Eşimin 7.5 aylık oğlumuzu emzirdiğini söyledik.

Serumun içine Deksinject ve Lamelat adında iki ilaç ekledi. İçimiz rahat etmedi. Acaba bir sıkıntı olur mu? Hekim arkadaşlardan ricam yorumlasalar.


 
emzirme döneminde bileğimde oluşan rahatsızlık sebebiyle fizik tedaviye gidiyordum, orada doktor ilaç yazmadan önce bir websitesine bakıyordu ve ekstra kontrol ediyordu, bana da oraya bakabileceğimi söylemişti. hala emzirme dönemindeyim, bir ilaç alacaksam oradan kontrol ediyorum, very low risk ilaçlar sıkıntı olmuyor, low riskler de bir dereceye kadar güvenli. websitesi şu:
www.e-lactation.com

Deksinject'in prospektüsüne baktım, dexamethasone diye bir etken maddesi varmış, bu maddeye low risk demişler:
www.ilacabak.com
www.e-lactation.com

diğeri de antihistaminik prospektüsünden anladığım kadarıyla, etken maddesi pheniramin'i e-lactation'da bulamadım ama antihistaminikler genelde çok sorun olmuyor olsa gerek. ben bilaxten diye bir antihistamin ilacı kullanıyorum mesela arada, çünkü çok alerjik bir bünyem var. onda e-lactation very low değil low risk veriyor, ama alıyorum ben yani bir sıkıntımız yok.

www.ncbi.nlm.nih.gov
şurada pheniramin ve emzirme bağlantısı yazıyor, kısaca bu konuda çalışma yok ama ilacın kendisi uyku yapar, bebekte de uyku hali yapabilir gibi şeyler diyor. uzun dönemli kullanımı önerilmez diyor (it may not be a preferred antihistamine for long-term use during breastfeeding) ama bir kerelik yapılan enjeksiyondan bir şey olacağını sanmam. burada yazılana göre de bir şey yok yani anladığım kadarıyla sıkıntıya işaret edecek, ilgili paragrafı okursunuz.

çok paniklemeyin diye bunları yazdım. ben bir sıkıntı olacağını sanmıyorum, daha ağır ilaçlarla bebek emzirenler var. bebeğiniz 7,5 aylıkmış artık yenidoğan da değil (o zamanlarda ilaçlar onlarda da daha çok kana karışabiliyor), ek gıda da alıyordur. doktoruna sorun tabii ki, ben de doktor değil sıradan anne olarak yazıyorum bunları ama şu an bence içinizi rahatsız edecek bir durum görünmüyor.
  • nimberjack  (16.01.24 23:28:13) 
bu sarı serum dedikleri olayı doktor bana yazmamıştı 24 saat boyunca emzirmemen gerekli diye. benim çocuk 1,5 yaşında.

www.e-lactancia.org
ben de bu siteyi kullanıyorum, ingilizce seçeneği var.

bi araştırın ama çok da emin değilseniz emzirmeyin, öğün atlayın derim.
  • elorelia  (17.01.24 11:39:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.