[]

uzun yıllar önce giriş gösterip sigortayı yatırmayan iş yeri (emeklilik)

kademeli emeklilik başlığını görünce biz de bir dertten muzdaribiz.

2002 yılında avm içinde bir pastanede 2 ay kadar çalışılıyor.
İş yeri sigorta giriş göstermiş fakat hiç gün ödememiş.

O yıllar takibi de zor olduğundan ortaya çıkmamış.
Devamında ise 6-7 yıl sonra başka bir yerde ilk sigorta günleri ödeniyor.

Zannediyorum mümkün, 2002'deki o ödenmeyen günler nasıl kurtarılabilir?

İş yeri kapanmış, sahibinin bilgileri de net bizde yok. Şahit çalışan da irtibat kimseyle yok.

Sgk'dan sahibinin bilgileri bulunabilir mi? Gerekirse ödeyeceği cezayı biz verelim, dava masraflarını vs.

Böyle bir süreci Eyt'de yaşayan çok olmuştur. Ne yapmak lazım hakkımızı arayabilmek için.

Çünkü kademeli emeklilik olur da bir gün çıkarsa çok farkedecek bu yıllar.

 
Vekalet verilmişse veya o tarihlerde bankadan para yatırmışsa tamam ama onun dışında çok zor. Zaten olsa ben de 99 temmuzda çalışmış ve şimdi emekli olmam lazım ama bu tarz geriye yönelik gün başlatıcı işlemlerde resmi kanıt olmadan şahit ile falan bir işlem yapmıyorlar.


  • liberal  (16.01.24 14:46:20) 
iş mahkemesine dava açacaksınız. tanıkları vs. mahkeme resen seçecek. davacı olarak siz de tanıklarınızı ve her türlü delilinizi bildirebilirsiniz. sgk dahili davalı olacak (sigorta girişi var da prim neden ödenmemiş, sgk gereğini neden yapmamış, bu yüzden sgk da dahili davalı) gerisini mahkeme halledecek.

iş yeri sigorta giriş gösterdiyse sgk'da kayıtlı iş yeri sicil bilgilerine dolayısıyla sahibine de ulaşmış olacaksınız. daha doğrusu mahkeme ulaşacak.
  • Improbable  (16.01.24 15:08:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.