[]

Ubuntu 22.04.3 LTS sistemine şu programları nasıl kurabilirim?

Merhaba arkadaşlar,

Freedos bir laptop aldım ve rufus ile Ubuntu 22.04.3 LTS yükledim.

İlk defa LINUX kullanıyorum. Bu sistemi hiç bilmiyorum ama çözmeye çalışıyorum.


Ubuntuyu çözene kadar, şu an için laptobu pratik bir şekilde kullanabilmem lazım.

Bilgisayara Chrome, Rufus ve daha başka 1-2 program daha yüklemem lazım. Ben bu programları nasıl yükleyebilirim?


Sanırım Linux'te .exe uzantılı programları falan WINE diye bir program ile yükleyip, açabiliyormuşuz.

Ben bu WINE programını nasıl kurabilirim? İnternetten baktım ve terminalden nasıl kurulacağına dair videolar buldum ama açıkçası hiçbir halt anlamadım.

Eğer siz de WINE ile kurabilirsin diyorsanız, WINE'ı nasıl yükleyebilirim?

 
linux işini 1 haftada çözersin, sonra da windows'tan daha çok sevme ihtimalin var.

wine programını boşver. o linux versiyonu olmayan programlar için son çare.

normalde bilgisayarda "ubuntu software" diye bir program var. Orada aradığın birçok program mevcut. Fakat maalesef chrome yok (chrome'un bazı özelliklerinin ücretsiz olmaması, open source olmaması gibi sebeplerle). Brave var, chrome gibi, chrome'dan daha iyi.

chrome yüklemek istersen youtube'da "ubuntu chrome" yazıp arayabilirsin.
  • kanepeee  (15.01.24 16:06:34) 
www.google.com

bu sayadan chrome'u indir'e bastığınızda .deb uzantılı olanı seçip indireceksiniz. .deb'i windows'taki .exe gibi düşünebilirsiniz.

rufus yok ama alternatifleri var ventoy mesela

bu arada ubuntu'nun arayüzü bence pek iyi değil. linux mint xfce (Xfce4-docklike-plugin ile) veya mate versiyonunu öneririm.
  • zalbarath  (15.01.24 16:21:39 ~ 16:21:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.