[]

Yunanistan vizesi

Efenim Yunanistan'a gidip gelmiş tecrübeli insan evlatlarının tavsiyelerini bekleyeceğim, şu konuda:

Ben gayet serbez meslek sahibi, üstelik de sigortasız (evet ssk filan yok), hayatta bir tapusu bilmemnesi olmayan biriyim. Sadece çalıştığım özel şirketin "bu insan burada bizimle çalışmaktadır" yazısı, ve ailemden emekli sandığı kimliğim var.
Bu memlekete (Yunanistan) bir davet aldım, davet mektubum da olacak kapı gibi. 4-5 gün filan gitmem gerekecek, çok uzun değil. Verirler mi bunlar bana vize? Ya da vermeleri için ne gibi şirinlikler yapmalıyım? Gidip başka memleketten mi şengen kastırsam?

Kestane kebap, alelacele cevap.
Çok merzi.

 
Yunanistan'ı bilmiyorum ama alakam olmayan özel bir şirketten alınmış bir yazı ve hesabımda ki 5000 euro ile gecen hafta ispanya'dan 3 aylık vize aldım.


  • deadscream  (05.07.10 13:40:12) 
Vermemeleri için hiçbir sebep yok.


  • paranormal  (05.07.10 13:40:36) 
@deadscream
ben de tam olarak yunanistan'la ilgili tecrübesi olanlara sormuştum :D

@paranormal
umuyoruz evet. cidden şu benim şartlarımda bile "vermemeleri için hiçbir sebep yok" mu?? yani bilerek mi diyorsunuz bunu? yoksa nedir?

@nemtersis
şu "yorgo var orda, ona iyi davranın" cümlesinin ciddi olmasını nasıl isterdim anlatamam. araya tanıdık sokma safhasındayım çaresizlikten. daha önce başka ülkelere vize ve giriş çıkışım var, ama şengen vizem hiç yok. dolayısıyla azıcık itip kakacaklar galiba beni bu "komşi"ler.

davet mektubunun yeterli olup olmayacağını bilen var mı peki acep?
  • delimine  (05.07.10 14:17:33) 
@nemtersis
Ama komşi der ki; "Bizden ilk kez vize alacaksanız, şahsen başvurmanız şart." Ve hayır maalesef ab üyesi bir ülkeden vizem yok :/ Bu durumda işim tamamen Allah'a kalıyor galiba?

O Yorgo abi'ye baklava yaptırıp götürsem mi?
Yahu meliyorum resmen 4-5 gün için, ne itibarsız ülkeyiz anasını satayım.
  • delimine  (05.07.10 14:37:09) 
Yorgo'nun şanını ben de duymuştum; ancak artık görevinde değil diye duyumlar aldım. ne kadar doğru bilemiyorum. Bilen beri gelsin; çünkü haftaya vize randevum var, hazırlıklı gideyim. :)


  • fronkul  (05.07.10 15:07:13) 
@fronkul
diyorum bi güzellik yapsan, gitmişken bana da alsan onlardan? ya da en azından yorgo bey için ne gibi hazırlıklar yapılması gerekiyor bana da söyle?
üff :/
  • delimine  (05.07.10 15:14:43) 
aklında olsun, kktc'ye girmiş isen pasaportunu yenile


  • kulkke  (05.07.10 15:56:24) 
@kulkke
evet onu biliyordum. kktc'ye girişim yok allahtan..

  • delimine  (05.07.10 16:18:15) 
:) Deneyimlerimi paylaşırım. Tüm evraklarını hazır et. Gidiş dönüş biletini mutlaka al. Eksik belge getirmediğin sürece vize vermemeleri gibi bir durum olamaz diye düşünüyorum.


  • fronkul  (05.07.10 18:29:23) 
Ben Ankara'dan almıştım vizemi, yani o söylenen Yorgo sorunu yoktu benim için.


  • paranormal  (11.07.10 14:08:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.