[]

haziran ayında italya

herkese selam, haziran ayı başında italya planımız var eşimle. tur ile gitmeyeceğiz. karar veremediğimiz konu ise,

1) 7 gece 8 gün venedik floransa roma. geçişler trenle.

2) 3 gece 4 gün roma güzelce gez gel mi?

1 diyen arkadaşlara diğer sorum şu hangisine kaç gün ayıralım?

a)floransa>roma=venedik
b)roma>floransa=venedik
c)buraya da gidin ama nereye?

 
Floransa olsa da olur olmasa da olur. Venedik'e bir gun yeter. Floransa yerine iki gun Milano ayirabilirsiniz. Bir gun Milano'nin kendisine, bir gun de gunubirlik Como'ya gidip gol etrafindaki kasabalari tekneyle gezersiniz.


  • sertac akin  (14.01.24 23:22:18) 
floransa hayatimda gordugum en guzel sehirler arasinda ilk 3'e cok rahat girer. hatta ilki bile diyebilirim. floransa'yi kisisel olarak kesinlikle oneririm.

venedik'e yatakli tren var roma'dan onla gecilebilir hem gun kaybedilmemis olur. sonraki sabah floransa'ya gecip orda bi sure kalirsiniz. donerken de roma'ya 1 gece daha ayirip kalan yerleri gezersiniz. sonrasinda ordan floransa 2-3 gece,

venedik'te 1 gun fazlasiyla yeterli oluyor.
  • fakyoras  (14.01.24 23:34:40) 
Venedik 1 gün yeter, son ayağı floransa olmasın uçuş için şehir değiştirmek zorundasınız zaten. 3.5 gün roma, 1.5 gün floransa, 1 gün floransa etrafı (san gimignano mesela veya siena) en son da venedik+dönüş olabilir. Roma floransa arasını arabayla gidip aradaki floransa etrafı kısmını önceye de koyabilirsiniz.

Montepulciano-siena arasındaki bölge mayıs-haziran dönemi inanılmaz oluyor, val d'orcia diye bakın bir. (araba şart)

Araba olmaz derseniz 3.5 roma 2.5 floransa 1 venedik olur (roma veya venedik sonda olsun)

Şehir dışı da görelim ulaşılabilir derseniz, siena'ya tren ve otobüs var sıkıştırılabilir, veya Roma'dan ostia antica'ya geçebilirsiniz ilginizi çekerse. Pisa'ya gitmenize gerek yok. Floransa'dan dışarı çıkacaksanız Siena veya Lucca'ya gidin.
  • mirafiori  (14.01.24 23:42:40 ~ 15.01.24 23:34:42) 
Ben de sıcak ve kalabalık olmasın diye nisanda gideceğim. Kendi planımda Roma’ya 2 gece 3 gün ayırdım. Ardından Napoli dedim. Düşünebilirsiniz.


  • ruhen hastayim ben  (15.01.24 00:05:34 ~ 00:08:05) 
Roma, floransa, venedik, Milano ya da bologna dönüş. Roma üç gün, floaransa iki. Floransa çok güzel şehir bence. Ama oldu da sıkıldınız ikinci günününde Pisa ve Siena'ya giderseniz. Venedik'e bir gün yeter. Milano'ya iki gün ayırsanız birinde como'ya geçersiniz. Hızlı trenleri erken almakta fayda var, fiyat fark eder.


  • asteriks  (15.01.24 00:27:40) 
gideceğiniz yerleri iyice araştırıp, sanat ve mimarlık tarihi, aynı zamanda dünya tarihi açısından falan iyice okuyup, anlayarak gezecekseniz ikinci seçenek. hatta 4 gün epey az kalır.
yok ya biz öyle sallanarak gezeceğiz, eşim iki üç mağazaya uğrar alışveriş yapar, bir katedrale gireriz usulen falan diyorsanız ilk seçenek.
nasıl gezildiğine bağlı yani.
ben paris'i iki haftada bitirememiştim; aynı paris'e başka arkadışım gidince 4. gün sıkıldık her şey bitti demişti :D
  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (15.01.24 00:37:30) 
gezilecek gün sıralaması yapıyorum : Roma>Floransa>Venedik.

Floransadan La spezia yönüne gidip pisa - Cinque Terre köylerini görmenizi öneririm.(Trenle oldukça kolay oluyor zaten. Sabah erkenden yola çıkarsanız gidip akşama kalmak için geri Floransaya dönebilirsiniz.

Konaklama ucuz olsun illa en popüler yerde kalma gibi bir ısrarınız yoksa Mestre tren istasyonuna yakın AO Hotel Venice Mestre 2 hostel vardı. Fiyatı uygun temiz ve popüler. Şehrede çok uzak değil 1 otobüsle hemen ulaşabiliyorsunuz, Tavsiye ederim.

Milano merkezde de çok bişey yok ama como gölü falan yaparsanız belki 1 gün lazım olabilir.

Son olarak o taraflara 2 defa gittim, birisi eşimle birisi arkadaşlarımla. Bi yerden sonra yorgunluk baş gösterecek zaten aldığınız keyif düşecek. O yüzden illa çok yer göreyim diye kendinizi paralamayın. Biraz akışına birakın, Romada ispanyol merdivenlerinde ya da aşk çeşmesinde bi kenara oturun insanları izleyin keyif alın. Birakın zaman aksın tadını çıkarın. Ama bu 3 şehir için 7 gece 8 gün ideal. Tabii dönüşün nerden olduğu da planlamada önemli. Bilet almadıysanız başladığınız şehirden gidiş dönüş almayın, aldıysanız değğiştirme imkanınız varsa kesinlikle değiştirin biraz fark verseniz bile önemli değil zaten geri dönüş için para harcayacaksınız zaten. Milano olur, venedik olur vs. vs.
  • bu yolun yolcusu  (15.01.24 01:06:19) 
venedik 1 gün yeter çok curcunalı oluyor he adaları da rahatça gezerim diyorsan 2 gün. roma 3 4 gün yeter floransada müzeler zaman alıyor 2 gün yeterli. ben milano ve bologna sıkıştırmıştım araya. bologna gurme kent. milano alışveriş için iyi. ama kuzey tarafına gidilebilinir ama 7 8 gün çok sıkışır.

pisa günübirlik floransadan yapılabilinir
  • mikahakkinen  (15.01.24 11:41:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.