[]

Matthew McConaughey

Bu adamın kariyer olarak aniden yükselişi çok enteresan değil mi? Yani belli bir yaşa kadar sadece romantik komedilerde yer alırken aniden süper yönetmenlerle çalışmaya başlayıp Oscar'a kadar yolunun açılması bana çok acayip geliyor, sanki görünmez bir el "hadi abi sen yürü biraz" deyip itmiş gibi bu adamı, başka bir örneğini görmedim ben. Sizce de böyle bir şey var mı yoksa bana mı öyle geliyor?




 
Size öyle geliyor.
Bunun bir sürü örneği var kariyeri garip giderken ya da kötü giderken bir anda patlayan.
Adamin film kariyerine bakarsaniz zaten öyle bahsettiginiz bir atlama olmadigini da gorursunuz;
m.imdb.com
  • logisticsmanager  (13.01.24 15:40:16) 
En basit örneği aklima gelenler;
Bryan Cranston
Jon hamm
James gandolfini
Morgan freeman
Samuel l Jackson

Yönetmen olarak da misal tarantino;
Harvey keitel rezervuar köpeklerini o kadar sevmiş ki para bulunmasina yardimci oluyor, oyuncu arkadaslarini dahil ediyor, filmde harcanan paralarda onun paralari falan da var.

Yani tabiki herkes bir şekilde birinin yardim etmesi ile oralara geliyor da bunu görünmez el diye söylemek garip olur çünkü her sene böyle şeyler oluyor yani. Hiçbir aktör direkt olarak hit filme baslamaz.

Google yaparsaniz karsiniza böyle kariyeri sonradan açılan bir sürü kişi çıkar.
  • logisticsmanager  (13.01.24 15:53:07) 
Bu arada bence asıl soru "bu kadar dandik aktörler niye böyle is buluyor"
Misal john Malkovich
Misal the rock, vin diesel falan bunlar hep dandik oyuncular. Sonra Ryan reynolds; sadece tek tip adami oynayabilen birisi.

Ben affleck gene kötü. Keanu reeves de kötü ve sadece bir iki rolü yapabilen birisi.

Bunlari sorsaniz neyse de bir true detective, dallas buyers club falan bunlar oldukça iyi yani.
  • logisticsmanager  (13.01.24 15:58:11) 
Abi bence Matthew McConaughey mükemmel bir aktör, o konuda bir şüphem yok ama benim dikkatimi çeken olay şu aslında: Kariyeri başlarda "Bir Erkek 10 Günde Nasıl Kaybedilir" gibi belli bir stereotiple başlamış ve o pazarda da tercih edilen bir aktörken bir anda 180 derece değişmişmiş gibi gözüküyor, o da Dallas Buyers Club'la başlamış sanırım, yani biri "abi buna süper bi film yapalım zaten yetenekli çocuk, oradan alır yürür" demiş gibi bu film yapılmış sanki. Tamam öncesinde da bazı ciddi rolleri varmış ama en nihayetinde bu adam romanik komedi aktörüymüş 2000'lerin ortalarına kadar, sonra fark edilir şekilde değişmiş kariyeri.

Senin saydıkların az çok en başından sonuna kadar benzer yapımlar içinde rol alan benzer insanlarla çalışan, kariyerlerinde çok fazla sapma olmayan insanlar gibi geldi bana.
  • Bir ben var benden şurada  (13.01.24 16:11:12) 
@bir ben var; bryan craston breaking bad öncesi hiç alakası olmayan bir adam.
Sonra misali barry ile patlayan ve öncesinde alakası olmayan bill hader.

Donald glover gene komedideydi.

Jason bateman ile ozark ne alaka misal.

Jonah hill gene kim derdi buralara gelir.

Yani bahsettigin kariyer dönüşümü yapan adam da çok. Hatta benim bildiğim McConaughey romantik komedi vs hepsini reddediyordu, 14.5 milyon dolar teklif gelmiş ama istediğim şeyi yapamazsam hiç yapmam diyormus.

Bu arada hayır onla başlamadı. Onun öncesinde lincoln lawyer, we are marshall, two for money gibi filmleri var ki ben kendisini we are marshallda gördüm ilk ve çok sevmiştim.
  • logisticsmanager  (13.01.24 16:26:08) 
tesadüfen/bir organizasyonda biriyle tanışmıştır, castingde akıllarına o gelmiştir önü açılmıştır olabilir. Jim Carrey de sonra bambaşka filmlerde oynadı, şu an Nicholas Cage çok acayip işler yapıyor bi dönem dalga geçilen adamdı şimdi tekrar toparlıyor gibi.

Ben McConaughey'den çok, çocuk yıldızların planlı olduğunu ve bu şekilde "yürü" dendiğini düşünüyorum. Zendaya, şimdilerde çok popüler olan Timothée Chalamet falan tam "bu çocukları ünlü yapıcaz, nasıl yapalım ne yaptıralım bunlara" denilerek yapılmış gibi.
  • nhk ni youkosu  (13.01.24 16:34:26) 
Nhk +1
Bu hep vardi olacak; yatırım yapıp bundan ünlü çıkarıyoruz olayı. Çocukken de ünlü olan bir çok ünlü var şu an.

  • logisticsmanager  (13.01.24 16:46:55) 
Tipinden dolayı bence. Öncesinde romantik komedilere nasıl almışlar asıl onu merak ediyorum.


  • sevilen progressive türkücü  (13.01.24 17:15:00) 
bu adam doksanların ortalarından beri filmlerde oynuyor. gayet de iyi oyuncu bence. amerikalılarda çok var böyle geç ünlenen oyuncu. chris pratt mesela. daha bir sürü var aklıma gelmeyen. ama @logisticmanager hocam john malkovich'e kötü oyuncu demeniz garip olmuş:) ben affleck, keanu reeves falan oyuncu bile değil bana göre.


  • nothing in my way  (13.01.24 17:23:01) 
Bence matthew özelinde tam bir başarı hikayesi. Bu kadar tırmaladıktan sonra kariyerini hak ettiği yere getirebilmiş. Neden matthew özelinde? Çünkü adam gerçekten ama gerçekten muhteşem bir oyuncu. Her rolün altından kalkıyor.

Zaten asıl sorulması gereken sonradan kariyeri yükselişe geçenler değil, en başından ittirmeyle bir yerlere gelip kimse tarafından "mesleğinde gerçekten iyi" denilmeyen insanlar için olmalı.
  • ilgeru  (13.01.24 17:25:32) 
@nothing; ya şöyle diyeyim kendisi, kendisinin konulduğu yer ile alakasiz bir aktör. Evet bir keanu bir ben affleck göre tabiki daha iyi de yani harbiden böyle fantastik bir aktör değil. Ki bu biraz dalga konusu;
youtube.com

Yani koyulduğu yeri hak etmeyen bir aktör bence.
  • logisticsmanager  (13.01.24 17:28:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.