[]

telekom internet gecikme yükleme süresi

Merhabalar,

Yeni taşındım, telekom fiber denilen vdsl kullanıyorum 15 gün oldu bağlatalı inanılmaz gecikme ile açıyor tüm sayfaları ve videoları. hızım ilk başta 20 mbitti durumu söyledim hız yetmior dediler aylık 500 tl vererek 50 mbite çıkarttık ama durum hala aynı speed testtede download latency 17 upload latency 57 gösteriyor.

torrent indirirken kopma olmuyor görev yöneticisinde hızı takip ediyorum ama 40 ile indirirken 2 saniye sonra 15e iniyor indirme hızı sürekli inip çıkıyor. torrent ile alakalı değil full seederı olan 3-4 torrent aynı anda başlatıorum.

hat bağlamaya gelen kabloların iyi olduğunu hız yüksek alacağımı söyledi. ben müşteri temsilcisine ne diyeyimde düzelteyim durumu? ping değerim mi gecikme sürem mi çok demeliyim. ne yapmam gerek bilemedim.

speedtestim eksiup.com

modemim; www.mediamarkt.com.tr

 
ping süresi gayet iyi. modem arayüzünden hat değerlerine bakın (gerekirse google’dan destek alın bu noktada), orada ulaşılabilir maksimum hız yazar. örneğin 60mbit yazıyor ve siz 50 kullanıyorsanız teknik olarak hattın limitine yakın olduğunuz için ara ara duraksamalar, dalgalanmalar yapabilir, çok detaya girmeyeyim şimdi ama doğası bu vdsl’in. böyle bir durumda hız artırmak değil tersine düşürmek gerekir. telekom fırsatı bulunca hemen üst paketi yapıştırmış gibi sanki.

torrent’te anlık zıplamalar da normal bu arada, maksimum hıza çıkabiliyorsa sorun yoktur. (torrent var mı hala yahu?)

konudan bağımsız; 50 mbit 500 lira mı olmuş! ben superonline fibere 320 lira veriyorum (200 down 20 up), bu ay yeniledim taahhütü hatta.
  • orient blue  (13.01.24 04:10:42) 
malesef çözüm olmadı değerlerimde iyi aslında googleda çıkanlara göre. inanılmaz geç yükleniyor sayfalar ilk açılışta.

superonline fiberimden çok memnundum ama şu an yok birde çok iyi veriyormuşsunuz 20 mbite 289 gibi bişey veriyordum ben 10 yıllıkta müşteriydim

edit: adblocker kapatmak gerekiyormuş, ayrıca arıza kaydı açması için baskı yapın bölgenin sorumlu teknikeri gelip bakıyor, benim kartımı değiştirdiler
  • eja  (13.01.24 13:43:15 ~ 17:20:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.