[]

Şubat sonu Mart başı için Fas nasıl olur?

Merhaba arkadaşlar,

Tek başına bir kadın için Fas bu tarihte güvenli olur mu? Bir de turla gitmeye sıcak bakmıyorum ama orada günübirlik turlar olur mu? Hangi şehirlerini önerirsiniz?

3-4 günlük bir gezi düşünüyorum. Dikkat etmem gereken ya da göz önünde bulundurmam gereken bir şey var mı?

Cevaplar için çok teşekkür ederim şimdiden.

 
Hava durumu gezmek icin ideal max 20 - min 10 derece.

Kisa süre önce Misirdaydim ve erkek olarak bile insani bezdiriyorlar. (Assagi yukari ayni kültür oldugunu varsayarak yaziyorum)

Böyle ülkelerde dikkat edilmesi gereken;

- Fazla göz kontagi kurmamak
- Dikkat cekici kiyafet ve taki kullanmamak
- Söylenenlere tepki vermemek.
- Giderken amerikan dolari götürmek. (Diger para birimlerini bozdurmak bazen zor olabiliyor)
- Günübirlik turlari GetYourGuide takip edebilirsiniz.
- 3-4 günlük gezi icin kesinlikle öncesinde her gün icin ufak ufak planlari hazirlayip gidin.
  • VIPCH  (12.01.24 11:08:23) 
@VIPCH
Mısır için ben de böyle şeyler duyduğum için esas planım Mısır iken şimdilik erteledim. En azından tek gitmeyi düşünmüyorum şimdilik.

Ama Fas için çok iyi şeyler duymuştum:/
  • Amaranta ursula  (12.01.24 11:12:33) 
Gitmedim ama araştırmıştım. Kazablanka ve Marakeş olabilir.


  • dissendium  (12.01.24 15:11:41) 
yani turk kadini olarak azami dikkati gostereceginizi varsayarak basiniza bir sey gelecegini dusunmuyorum ancak tek kadin olarak yine de fas'i tavsiye etmem. hic gerek yok. gercekten caninizdan bezersiniz, takip edenler, surekli surekli surekli konusmaya calisanlar, bik bik bik, surekli kaziklanma hissi, meyve suyu icin bile surekli pazarlik yapmak zorunda olmak (cunku kesin kaziklaniyorsunuz 10 kati fiyat farki filan oluyor ve bu cok gicik bir his) vs. vs.. fas icin grup tatili iyidir.


  • kassiopeia  (12.01.24 15:33:45) 
kazablanka'yi tavsiye etmem bu arada, ben begenmemistim. marakes guzel. tek gece kalmalik col turlari oluyor, bedevi cadirinda kaliyorsunuz, cok guzel ama tek basiniza gitmenizi onermem. biz sadece ona gittik, digerlerine kendimiz gittik ama gunu birlik turlara da gece kalmali tek basiniza onermem, bir grup oldugundan eminseniz gunu birlik turlara gidip gelin. son olarak, otobus kullanacaksaniz, gece otobusu tek basiniza onermem, gunduz de kesinlikle valizinizi asagiya vermeyin (zorluyorlar asagiya vermek icin), direk soyulursunuz.


  • kassiopeia  (12.01.24 15:37:25) 
www.bbc.com

Şu haberi anımsattı bana. Bilemiyorum ama bu haberden sonra ben bi gitmeye çekinirdim.
  • Pass this on  (12.01.24 15:51:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.