[]

Saatlerce bakılan şeye çözüm bulmaya çalışmak

Saatlerce bir soruna bakıp anlamaya çalışıyordum. Aynı şeyin etrafında dönüp durmuşum. Döngüye girmiş gibi. Ufak bir değişiklik yapıp kontrol etsem her şeyi anlarmışım. Sonra bunu biriyle konuşunca olayın üstünden tekrar gidince anladım. Çözüm basitken aklım başka bir şeye de takıldığı için çözememişim.

Bu tip durumlarda ne yapıyorsunuz? Yoğun stres altına girince beynim durabiliyor. İnsanlık hali deyip geçilir mi?


 
Rubber duck debugging diye bi olay var, bi bakın, ben büyük aydınlanma yaşamıştım.
özetle yaşadığınız bir sorunu konuyla ilgili bilgisi olmayan birine anlattığınızı hayal ediyorsunuz. nasıl anlatırım diye düşünürken gözden kaçırdığınız şeyi çoğu zaman farkediyorsunuz. başka birine anlatmanın (anlatmasanız bile anlattığınız hayal etmenin) öyle bir faydası oluyor, sorun buradan kesin kaynaklanmaz diye atladığınız bir noktayı tekrar göz önüne almanıza ve gözden geçirmenize yardımcı oluyor.

eksisozluk111.com

ikinci bir yöntem olarak da 10-15 dakika veya problemin büyüklüğüne göre 1-2 saat ara vermek çok iyi oluyor. insan farketmeden çok yanlış bir yola sapıyor ve o yolda debeleniyor, baştan başlayınca o yolun doğru olup olmadığını sorguluyorsunuz vs.
  • bcdhms  (11.01.24 22:47:38 ~ 22:49:26) 
buna rabbit hole deniyor. ben birkac saat sonucunda herhangi bir sey elde edemediysem baska bir seyle mesgul oluyorum veya dinleniyorum. sakin kafayla tekrar baktigimda rabbit hole'dan cikabiliyorum.


  • arakaali  (11.01.24 23:18:22) 
Bende çoğu zaman uyuduktan sonra bir anda alakasız bir yerde çözüm ya da alternatif fikir geliyor. Artık alıştım çok tıkanırsam bi uyuyayım diyorum.


  • mirty  (12.01.24 20:20:15) 
Valla tuvalete gidip gelince genelde çözüm bulabiliyorum. Ya da sizin de yaptığınız gibi fikir alabilmek adına birileriyle konuşuyorum.


  • Amaranta ursula  (13.01.24 11:39:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.