[]

En saglikli seker

tamam seker kotu ama iclerinde en iyisi hangisi? Bitter mi? Kuru meyve mi?




 
Bitter çikolata %80 mi vardı en çoğu. En iyisi o.
Meyvede fruktoz var. Bitter daha iyi

  • Mirket  (11.01.24 19:06:06) 
Glikozların hepsi sağlıklı metabolik yakıt olarak kullanılır, meyve şekeri karaciğerde direkt yağa çevrilir ama oturup 3 kilo meyve yemiyorsan bu sorun edilecek bir şey değil. Glikoz şurubu/fruktoz şurubu içeren ürünler problem.


  • Bir ben var benden şurada  (11.01.24 19:08:16) 
www.nhs.uk

"Sugar found naturally in milk, fruit and vegetables does not count as free sugars."

Meyve, sebze içerisinde bulunan şeker ile katılmış şeker aynı şekilde kabul edilmiyor.
Kendi cikarimlarinizi yapabilirsiniz ama bu kabul edilen bir gerçek. Bu şekilde meyveninki en sağlıklısı denilebilir.
  • logisticsmanager  (11.01.24 19:08:55) 
şekerin hepsi aynıdır. iyi şeker kötü şeker yok. hepsinin vücuda verdiği etki aynı.
yukarıdaki örnekte free sugar kavramı yazılmış. free sugar da sonuçta şeker ve etkisi farklı değil.
ancak şeker kötü bir şey diye sebze meyve yemekten veya süt içmekten vazgeçemeyiz. dolayısıyla illa ki vücudumuza şeker girecek.
bu şekeri vücudumuza almaya değer mi ona bakmak lazım
meyve sebzeden gelen şeker (çok fazla olmamak kaydıyla) elbette alınabilir.
bitter çikolatadaki şeker ise bana göre çok gereksiz. bitter çikolata besin değeri olmayan bir abur cubur. dolayısıyla yenmese daha iyi olur.
ayrıca sadece şekeri kesmek yetmez. lifli gıdalar tüketmeliyiz. yoksa pek anlamı yok.
  • abelardo  (11.01.24 21:20:59) 
Meyvenin şekeri, normal toz şekerden daha sağlıklı sayılmaz aslında aynı miktarda tükettiğinizde.
Meyve şekeri dışındaki şekerleri kalori açığı olarak kullanabiliriz, yani açsanız ve kaloriye ihtiyacınız varsa vücut enerji olarak kullanır. ama meyve şekeri direk yağ olarak depolanır. Kalori açığınız olsa bile kullanmazsınız vs.

Size kuru meyvenin sağlıklı sayılabileceğini düşündüren ne oldu?

Fruktoz şurubu, mısır şurubu dediğimiz şeylerde zaten meyve şekeri olduğu için normal pancar şekerinden daha zararlı.

Ama ekstra pancar şekerini tüketeceğiniz diğer ürünler paketli ürünler olacak, işlenmiş paketleri ürünlerin şeker dışında başka zararları da olacak.
Meyvedeki tek sorun ise fruktoz. Yani daha kötü bir şeker içeriyor. Lif dışında bir faydası yok, enerji olarak kullanılamıyor ama paketli değil, ekstra kimyasal içermiyor vs.
Onun kar zararını siz kendiniz hesaplayın. Ama kuru meyve nedir ya. Normal meyve yiyin yiyecekseniz de. Gidip şeker bombası kuru meyveyi tüketmeyin.
  • zimbirik  (12.01.24 17:41:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.