[]

İkametimizi yurtdışında göstermek zorunda mıyız?

Türkiyede bir iş sebebiyle ikametim istanbulda gözükmesi gerekiyor. Oy falan kullanmayacağım ama bürokratik işler yüzünden yine de yurtdışında olduğumu bildirmem gerekiyor mu?

Yer irlanda-master


 
Gss işler büyük ihtimal. Bir de cuzi cezasi var da sanmıyorum bir şey olacağını.
Bu arada konsolosluk falan gidersen sorun olma ihtimali var belki sistemsel (yani sallıyorum konsolosluktan belge istersen ve ancak yurtdışı yasayanlara veriliyorsa vs)

  • logisticsmanager  (11.01.24 12:49:52) 
cuzi bir miktar odeyerek ilk tasindiginiz gune ayarlayabilirsiniz onu yillar sonra bile. onemli bir sey degil. irlanda'daki kuruma bildirmek zorundasinizdir muhtemelen ilk giriste. turkiye'ye bildirmeseniz de olur.


  • bohr atom modeli  (11.01.24 13:33:20 ~ 13:34:16) 
Turkiye'de GSS borcunuz islemeye devam eder, oderseniz sorun olmaz. Zaten oy kullanmayacaginizi soylemissiniz. Konsolosluk islemlerinde de yardimci olurlar, magdur etmez buradaki konsolosluk. Askerlik durumu varsa o etkilenebilir, o konuya ayriyeten bakmakta fayda var.


  • sertac akin  (11.01.24 13:55:50) 
Eğer konsolosluğa ülkeye girdiğiniz tarihi belirtmezseniz bunun cezası var. ancak bunu orda bulunan konsolosluğa gittiğinizde işlem yaptığınızda anlar. Diğer türlü bir sorun olmuyor bulunduğunuz konsolosluğa adres beyanında bulunmazsanız.

Ancak artık e-devlet üzerinden ikinci adres bildiriliyor. Bildireceğiniz adreste kimse yoksa diğer adres seçeneği altından adresinizi hem istanbul hem de dublin yapabilirsiniz.
  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (11.01.24 14:10:16 ~ 14:38:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.