[]

isviçre vize (eu vatandaşı eş ile)

merhabalar,

biraz karışık bir sorum var. isviçrede 1 haftalık tatil için vize alınacak. eşlerden birisi yunanistandan avrupa birliği pasaportuna sahip, diğeri türk pasaportlu.

bu durumda en kolay vize nasıl, ne yöntemle alınabilir? eş vizesi vs. gibi bir imkan var mıdır?

 
isvicre'ye turist vizesi disinda baska bir cozum goremiyorum.


  • buenosdias  (10.01.24 16:43:05) 
Yunanistan'a Schengen başvuru yapıyorsunuz, eş durumundan olduğunu bildiriyorsunuz (böylelikle ücret de ödemezsiniz). O vizeyle İsviçre'ye girebilirsiniz. İsviçre Schengen zone'a dahil. Zaten İsviçre'den başvuru yaptığınızda da size Schengen verecektir.


  • fraise  (10.01.24 20:00:44) 
yukarıdaki kadar kolay olmayabilir. yunandan alıp neden ilk bize gelsin diye kesin sorarlar


  • buenosdias  (10.01.24 20:28:54) 
Ben İsviçre vatandaşıyım. eşim yıllarca Schengen vizesini bu şekilde alıp hiç İsviçre'ye gitmeden farklı farklı ülkelere gitti. Eş durumundan aldığınız için bunu sorgulayamazlar, zaten vizenin üzerinde de yazıyor bu. AB vatandaşı eşi olarak önceliğiniz var ve önceliği kullanıyorsunuz, mesela ücret gibi. Bunu biliyorlar zaten.


  • fraise  (10.01.24 20:37:10) 
baslik sahibine yardimci olmak/durumu netlestirmek icin soruyorum. baska ulkedeki vatandaslik ve yine baska ulkeden alinan vize isvicre'de ne gibi bir imtiyaz saglayacak? sizin durumunuzdan cok farkli gorunuyor. emin degilim; ama isvicre ile hic bir alakasi olmayan bir ciftin(vizeler ve pasaportlar baska ulkeden cunku) es durumundan vize alacagini sanmiyorum. kagit ustunde shengen hepsi bir diyebilirsiniz ama pratikte pek sallamiyorlar bu durumu 3. dunya ulkesi vatandasi oldugumuz icin. ben bir keresinde hollanda'dan alip ilk isvicre'ye girmistim. pasaport polisi 2 saat sorguya cekmisti sirf ilk girisi baska ulkeden yaptim diye.


  • buenosdias  (11.01.24 11:24:25 ~ 11:26:41) 
Buanosdias, İsviçre ve Schengen bölgesinin genel olarak anlaşması var. Benim durumumla onların durumu pratikte aynı. "Shengene neden Yunanistan'dan başvurdunuz ama ilk olarak İsviçre'ye giriyorsunuz?" Sorusunun cevabı çok basit. 'cunku eşim Yunanistan vatandaşı, benim oradan Schengen alırken ayrıcalıklarım var (ücret ödememe, daha az belge paylaşımı, daha uzun süreli vize almak gibi) ben de bu hakkımı kullandim'. Zaten bu şekilde alınan vizelerin üstünde 'turistik' vize değil, 'aile vizesi' yazıyor ve çok girişli oluyor.

Dediğim gibi eşim senelerce bu şekilde vize aldı İsviçre'den ve bir sürü farklı ülkeye gitti. Sorulan sorular her yerde aynı, cevaplar da aynı. Eşim de İsviçre'den Schengen alıp ilk Hollanda'ya gitmisti. Ona da polis memuru önce sormuştu, sonra aile vizesi oldugunu görünce sorun cikartmamisti. İsviçre Schengen zone'a dahil bir ülke.
  • fraise  (11.01.24 16:54:11 ~ 17:00:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.