[]

avukatların 'aslı gibidir' yapma yetkisi var mı?

belge ösym sonuç belgesi, noter çok para istiyor.. tanıdık avukat olması lazım abimin, ama sormadan önce böyle bir yetkisi var mı avukatların?




 
hayır.


  • amortisman  (05.07.10 11:52:14) 
avukatlar yalnızca mahkemeye sunacakları evrakları aslı gibidir yapabilirler. yurt dışında pek çok ülkede ise avukatlar noterlerin yaptıkları aslı gibidir işlerini yapmaya yetkilidir


  • kahvegibi  (05.07.10 12:06:58) 
ösym bürosuna gidip yenisini çıkartsan daha ucuza gelir.


  • mahallenindelisi  (05.07.10 12:07:22 ~ 12:07:37) 
bir de eğer bir kuruma vs başvuruyorsan kurumu arayıp sorabilirsin. pek çok kurum, aslı ile birlikte fotokopiyi götürdüğünde kendisi aslı gibidir yapıyor ücret almadan.


  • kahvegibi  (05.07.10 12:11:21) 
kahvegibi pek cok ülkede noter oldugunu söylemiş ama dünyada sayılı ülkelerde noter var, avrupada sadece fransada bulunur ve türkiyede
bilinçlenelim diye söyledim :)

  • ebush  (05.07.10 12:22:20) 
ben doçentlik evrakımı hazırlarken üniversite rektörlüklerinin böyle bir yetkisi olduğu söylendi, ben sadece kendi verdikleri diploma vb. ye yapabileceklerini sanıyordum, nüfus cüzdanına bile yapabiliyormuş öğrenci işleri müdürü. Onu bir araştırsanız?


  • sui  (05.07.10 12:46:45) 
ben fi tarihinde muhtara yaptırdıydım. oo ayıbsın getir dedi bi paket malbuşa malolduydu jdfs


  • bryan fury  (05.07.10 13:28:40) 
hayır avukatın öyle bir yetkisi yok.
notere mecbursun.
ösym bürosuna gidip yenisini çıkarabilirsin.
bide baz kurumlar aslı gibidir diye onaylayabiliyor bazı evrakları.
örneğin vergi dairesinde kimlik fotokopisini aslı gibidir diye onaylar.
  • seyduna6687  (05.07.10 13:30:34) 
@ ebush ben göremedim @ kahvegibi'nin pek çok ülkede noter olduğunu söylediğini. pek çok ülkede avukatların noterlerin yetkisine sahip olduğunu söylemiş sanırım. ben noter olan ülkelerin pek çoğu olarak anladım bunu. her zaman mükemmel ifade olmayabiliyor duyuruda hızlıca yazarken. ayrıca @ kahvegibi'yi tanımam etmem.


  • uyuklayankedi  (05.07.10 17:11:38 ~ 17:12:43) 
avukatlar sadece yedinde bulunan yargı mercilerine sunacakları evrakların fotokopilerini aslı gibidir yapabilirler.


  • devourthedamned  (05.07.10 21:55:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.