[]

İş Arkadaşımın Uyanıklığı

İş arkadaşımın şöyle bir huyu var.
Bir konuda başlangıç seviyesinde olmasına rağmen, uzman gibi tavırlar sergiliyor. Özellikle yöneticime kendisini güçlü göstermek amacıyla çok sık yapıyor bunu. Onun yanında "her şey kontrol altında" mesajı veriyor. Ancak arka planda iş icra ederken milletten yardım dilenerek güç bela yapıyor tüm işlerini.

Başlangıçta bunu taktik sanıyordum ama ciddi ciddi kendisi de buna inanıyor. Mesela sizden bugün bir şey öğrensin, hayatında ilk defa duyduğu bir şey olabilir, 10 dakika sonra bir genci yanına çekip o konuda ahkam kesebilir.

Ben mi fazla kaprisliyim? Bilgiyle biraz ketum olmak gerekiyor gibi geliyor bana.

 
her işyerinde vardır böyle tipler. kendini öyle bir satar ki, hiç bir şey bilmese bile ya da hiç bir iş yapmasa bile kendini öyle ön plana atar ki en çok çalışan,en akıllı o gibi bir hava eser ofiste. iş hayatında bu kişiler genelde daha başarılı olur. önemli olan iş yapmak değil iş yapar gibi görünmek bu adamların mottosudur. iş hayatında onalr gibi olmak lazım belki de...


  • exlibris  (09.01.24 19:39:17) 
aklima eski bir animi getirdi,
o donem calistigim bolumde asiri yogunduk surekli bir mesaiye kalma durumu var en sonunda bolum baskani bir gun geldi, size harika bir haberim var yeni birini aldik, inanilmaz iyi macro excel biliyor, bir kod yaziyor ufff raporlarimizi onunla yeniden duzenlicez vs tabi biz baya sevindik. 2-3 hafta sonra bu arkadas ise basladi, excel'de vlookup bile bilmiyor... hayatimin soklarindan biriydi, o zaman daha salak ve tecrubesi oldugumdan yardim ediyordum ama simdiki aklim olsa etmem, insanlar boyle kendini 1ken 10 gosterip yolunu buluyor. belki kendini oyle pazarladi ki sifir excel bilgisiyle ( banka genel mudurlugunde raporlama isiyle ugrasan yani exceli dehset bilmeniz gereken bir bolumdu) bizden cok maas aldi, gunahi boynuna artik.

  • tuborg yesili  (09.01.24 19:41:49) 
aynından var. z kuşağı bizdeki.


  • WithWorth  (09.01.24 20:02:05) 
Bu bir yetkinlik yalnız. Yani iyi bir şey.


  • pispinti  (09.01.24 20:06:22) 
o is arkadasin öyle bir yükselecek ki ardindan bakakalacaksin :)


  • sonsuz  (09.01.24 20:22:39) 
Değilsiniz kesinlikle, bizim isyerinde de böyle uyuz olduğum gerizekalı bir tip var hix de muhatap olmuyorum, kendi durumumda paylaştığım komik veya sıradan şeyleri işyeri grubuna atıyor sanki kendisine aitmiş gibi. Ben asla muhatap olmuyorum.


  • sanguine  (09.01.24 22:02:01) 
Bu eğer üsttekiler tarafından fark edilmiyorsa buna başarı diyorlar


  • olaylar olaylar  (10.01.24 00:10:27) 
Arkadaşın plaza çalışanı beyaz yaka diye yorumladım.

@olaylar olaylar +0,5 çünkü bunu fark etseler de iş halloluyorsa başarı diye sayanlar var. Türkiye'de iş ahlakı ve etiği...
  • nawar  (10.01.24 00:49:21 ~ 00:50:05) 
Ben bu yollardan gectim. Bu calisan boyle giderse communication leveline gecer. Aciklayayim:

Implementation> Unification> communication Bu sira her isyerine uyar.

Implementation - Isi yapandir. En az degeri gorur. En az maasi alir. Verilen direktifleri takip edip edemedigine, surecleri bitirip bitiremedigine gore performansi olculur.

Unification - Isleri koordine eden, bir seyleri yoneten daha fazla deger gorur. implementation'un bir tik uzeri para kazanir. Cok fazla deger gormezler ama isi yapana gore daha kiymetlidirler. Sorumluluklarina gore performansi belirlenir.

Communication - Cogu buraya ulasamaz. Iletisim becerisi cok onemlidir. Daha az tecrubeli olabilirler. Daha az sey bilebilirler ama iyi iletisim kurabildiklari icin tecrubelilerden ya da isi yapabilenlerden daha cabuk terfi alirlar. Usttekilerden cok daha degerlidirler ve iyi maas alirlar. Hani ben 10 yildir burdayim, 2 yillik calisan terfi aldi, ben alamadim vb orneklerindeki iki yillik calisan bunlar olur.

Sizin eleman bu communication seviyesine oynuyor gibi. Profesyonel olun. Kisisel bir sey paylasmayin. Ileride aleyhinize kullanir. Herhangi bir durumda taraf olmayin. Sinirli sekilde yardimci olun. Kendini utandiracak buyuk bir hata yapmazsa, cabuk yukselir.
  • thetruenorthstrongandfree  (10.01.24 05:25:09) 
"o is arkadasin öyle bir yükselecek ki ardindan bakakalacaksin :)" +1


  • twelfth  (10.01.24 09:09:09) 
"Başlangıçta bunu taktik sanıyordum ama ciddi ciddi kendisi de buna inanıyor."
Hiç öyle sanmayın :) çok dikkat et. Sonuçta işi yapıyor mu yapıyor ve göz de boyuyor. Tehlikeli bir tür.

  • sevilen progressive türkücü  (10.01.24 11:49:08) 
Şuanki ekip arkadaşım böyle. Ben ekibe sonradan girdim. Pek birşey bilmeden satmiş kendini yıllarca. Teknik konu olduğu için de müdürleri uyutmuş. Uyuttuğu müdürlerden birinin olduğu toplantıya çağırıp, sanki akıl danışıyormuş gibi sorularla köşeye sıkıştırdım. Verdiği saçma cevapları da bilgimle çürütttüm. İmkanınız varsa insan içinde rezil edin. Sen birşey bilmiyorsun gibi değil de, misal ekran paylaştığı sırada excelde şunu da gösterir misin diyip bi işlem yapması gerektiği ortam oluşturun. Bi süre can çekiştirin, sonra da kontrol isteyip siz yapın. Böyle tipleri yok sayarsanız yukarıda denildiği gibi yükselmesi için önünü açmış olursunuz. Fikir ve bilgilerinizi sadece amirlerin olduğu toplantılarda paylaşın.


  • ya volna  (10.01.24 11:52:34) 
+1 ya volna. rezil et. Gerçekten böyle her şeye atlayan bir çalışan var her fırsatta öne atladıkça kendisini çürütüyorum.


  • sevilen progressive türkücü  (10.01.24 11:54:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.