[]

lahmacun ve kuzu kulağı

Barış Manço'nun lahburger şarkısında şöyle bir söz var:

lahmacun lahmacun
dürüp dürüp sar kenarını tutma nazik salçalı lahmacun
kuzu kulağıyla rokayı unutma limonlu ekşili lahmacun,


eskiden lahmacunun yanında kuzu kulağı, roka mı veriliyordu? 37 yaşıma girmek üzereyim, kendimi bildim bileli marul, soğan, domates, kırmızı lahana vs. verildiğini gördüm hep.

 
ben kuzukulağını pazar tezgahı dışında da görmedim ki lahmacunun yaynında verildiğini hiç sanmıyorum. ama düşününce ekşili ekşili de fena olmaz.

bence üstat burada ballandırmak için biraz coşmuş. zira hamburger için de "biraz soğan biraz ketçap, salata malata hardal ketçap" diyor. yani şu son dönem butik hamburgercilerin karamelize soğan koyması dışında hamburgerin içinde ne soğan gördüm, ne salata gördüm, ne de hardal. en fazla bir yaprak kıvırcık konurdu.

zaten barış manço hamburgeri de çok ballandıramıyor. gençliğin sevgilisi, batıya açılan pencere falan diyor ancak. oysa lahmacun öyle mi, insanın canı çekiyor.

bu savaşın kazananı lahmacun'dur.
  • kibritsuyu  (09.01.24 15:42:51) 
ben çocukken rokalı yediğim zamanları hatırlıyorum, evde kuzu kulağı olduğu zamanlar hep koyarız.
ayrıca o kırmızı lahana hiç yakışmıyor bence

  • ravenudon  (09.01.24 16:05:05) 
Şunlarda vardı, kuzukulağı, roka, limon.

Yanında verilmezdi, içine koyar dürer kağıda sarar verirdi. Limonu sıkışı da şekilli olurdu :)

www.uludagsozluk.com
  • Mirket  (09.01.24 16:17:19) 
rokayı çok gördüm ama kuzu kulağını gördüm mü emin değilim. salata içinde olabilir bu arada. salatanın üstünde hala yapraklı roka geliyor, ayrı da.


  • avatar is back  (09.01.24 16:19:58) 
İzmir'de pide lahmacun yanında roka hep gelir. İstisnasız değil ama on mekandan dokuzu verir.


  • hedep  (09.01.24 19:55:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.