[]

ekonomi ve yatirimdan hic anlamamak

ufak tefek kenara para atabiliyorum. ama bu paranin degerini korumak lazim. bir suru degisken var.

iste kullandigin banka, kanal, platform
sectigin yatirim araci
alis-satis saat ve gunleri
makas farklari vs..

hepsini ogrenmek, takip etmek cok yorucu.

bunlardan hic anlamayan biri olarak,
haftaici mesai saatlerinde gir online bankaciliga altin, dolar, hisse senedi al gec.

gibi bir rutin yapsam hata yapmis olur muyum?

 
Hata olur. Sizin için faiz uygun. Paranıza göre günlük, aylık, 3 aylık olarak düşünebilirsiniz. Borsayı takip etmek gerekiyor.


  • dissendium  (09.01.24 14:22:47) 
- Tanıdığın kuyumcudan fiziki altın al.
- Az da olsa bir kısmını dolar euro olarak tut.
- Az bir kısmını günlük mevduat TL' de tut.
- Ufaktan borsa ve halka arzları takip etmeye başla.
  • kumandanim  (09.01.24 14:25:41) 
Yıllarca para/yatırım konularından köşe bucak kaçtıktan sonra, enflasyonist dönemin mecbur bırakması ile araştırmaya başlamıştım ben de. Şimdierde bloomberg ekonomi programı izleyen birine döndüm.

Sürekli araştırmak, takip etmek istemiyorsanız alternatif bırakayım. Mobil bankacılıkta yatırım hesabı açın, tefas ya da yatırım fonu alırsınız. Hangi fonu alacağınıza tefas.gov.tr'de fon analiz/karşılaştırma kısmından bakabilirsiniz.
  • zihua  (09.01.24 14:36:16) 
evde veya bankada kasanız yoksa fiziki altın tutmak çok riskli.
altın dövizden hızlı gidecek bu yıl.

mesleği fon yönetimi olan birisi olarak başlangıç seviye yatırım yapmak isteyenlere tasarruflarını dağıtmayı öneririm her zaman. altın-usd-eur şeklinde eşit dağılım yapabilirsiniz. %+/-5 esneme payları ile paralel artış gösteren değerler bunlar.
belki bunlara gümüş de eklenebilir.
  • super kahraman olsaydim baba olurdum  (09.01.24 15:52:35) 
gerçekten anlamlı ve perforsmanlı bir getiri istiyorsanız, ekonominin işleyişini öğrenip , haber akışlarını takip etmelisiniz.
Yok edemem diyorsanız, altın, mevduat, bireysel emeklilik, arsa ,toprak vb. gibi oluşan yatırım sepeti oluşturmanız daha doğru olur.

  • Rao  (09.01.24 20:44:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.