[]

misafir menusu, ana yemek fikri

misafir sevmesem de mecburen agirlamam gereken bir 8 kisi var, yemek yapmayi ozellikle bu tarz kalabalik ekiplere sevmedigimi belirterek baslayayim, konsept raki masasi

barbunya
yaprak sarma
mercimekli rum mezesi
salata cesidi ?
yogurtlu bir meze
havuc/kabak mezesi

bunlar meze olarak sizce yeter mi? ekleme akliniza gelirse cekinmeyin.buna ana yemek ne olur sizce? tavuk yenmiyor, balik da evde kalabaliga yapmasi zor. geriye et kaliyor ama kolay et yemegi ne olabilir?

tesekkurler simdiden,

 
Rakı+yemek konsepti komple düzmece. O yüzden sıcak ve baharatlı herhangi bir et ürününü önlerine güzel gözükecek şekilde koyarsan sorun çıkmaz. Zaten tadını büyük oranda almayacaklar. O yüzden köfte uygun mesela.

Mezeye abanmak +1

Patlıcanlı, yoğurtlu ve yoğurtlu patlıcanlı bir takım şeyler ile (örn. haydari, köpoğlu) artık gelenlerin ağız tadına bağlı humus, fava, yeşil bir takım mezeler olabilir. Bunların hazırlarını alsan da çok kayıp olmaz.
  • nawar  (09.01.24 14:05:45) 
Bir antrikot tabağı muhteşem olur.

Şöyle bişey.

yemek.com

Meze'yi ordövr tabağı olarak sunsan güzel olur. Azami 8 çeşit olur zaten. Bence saydıkların yeterli.

Ana yemek öncesi bir ara sıcak, mesela ikişer sigara böreği veya paçanga böreği harika olur.

Salatada oyumu köpoğlu salata olarak kullanmak istiyorum.

Bir de ana yemek de yendi de rakı rakıyı açtı, muhabbetin sonu gelmiyor durumları için meyve tabağı hayat kurtarır.

Mezelerde rus salatası niye yok. Hazır çeşni alıp mayonezi harmanlıyorsun. Tamam.
  • Mirket  (09.01.24 14:09:49 ~ 14:15:11) 
Yeni yilda bizim de böyle bir sofra hazirlamamiz gerekti. Menümüz asagi yukari söyleydi:

Corba olarak: Kereviz/brokoli/mantar/domates corbalari olabilir. Kremali corbalar icin Refika'nin su videosunu öneririm; www.youtube.com buradaki kremali mantar corbasi nefis bir tarih. Tarife harfiyen uymak ve bol kekik püf noktasi.

meze olarak visneli sarma, rus salatasi, beyaz peynirli kapya biber dolmasi, peynirli kabak. Son ikisinin tarifini yayamin mutfagi instagram hesabindan buldum. Özellikle beyaz peynirli kapya biber dolmasi bir harika. Mükemmel bir meze oldu. www.youtube.com
www.instagram.com

ana yemek olarak kasarli karidesli güvec yapabilirsiniz. Az yagla, yemesi cok keyifli ve hafif olur. Bolca mantar ve biberi kavurun, sonra icinde biraz karides, tamam. Karides yerine kusbasi etle de olur.

Umarim yardimi olur, cok kolay gelsin :)
  • chihirovekohaku  (09.01.24 14:24:56 ~ 14:32:27) 
Üç gün ardarda 8 kişiden 24 kişiye rakı masası hazırlamış biri olarak söylüyorum
Ana yemek kuzu incik (masraflı ama çok pratik ve hem elit hem lezzetli bir yemek, kişi başı bir tane)
Yanına arpa şehriye pilavı (pilavlık arpa şehriye olacak, büyük, ve yarısını kavurup koyu renge getirip diğer yarısını daha açık renkli olacak şekilde az kavuracaksin)
Başlangıç
Pınar süzme peynir (beyaz kutu yeşil kapak) çok iyi bir başlangıç ve lezzetli
Zeytinyağı içinde zeytin
Bir de uğraşabileceksen yaprak sarma yoksa hazır alsan da olur
Şakşuka
Mezeler (hem kolay hem lezzetli hem de çeşitli seçiyorum)
Humus
Acılı ezme
Havuç tarator (üzerine tereyağında toz biber ve ceviz kavurup dokeceksin)
Meksika fasulyesi,mısır, kornişon turşu, mantar turşusu, ve senin belirleyeceğin malzemelerle yapılan bir salata
Yeşillik olarak bilemedim deniz börülcesi bulursan kesinlikle onu yapmalısın (limon tuz sarımsak ve zeytinyağı sosu ile birlikte)
Acı seven bir topluluksa atom sevmeyen çok ise haydari
Tatlı olarak San Sebastian cheesecake (hem çok kolay hem aşırı lezzetli)
Rakı masasında çorbaya gerek yok
Ayrıca demlenmiş çay yemek esnasında mutlaka hazırda beklesin
Mezelere kendinize göre ekleme yapabilirsiniz
  • etna  (09.01.24 18:04:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.