[]

interrail tek ülke pass tren bileti

gelecek ay hırvatistan'a gitmeyi düşünüyorum. şu dubrovnik isimli güzide şehrine...
interrail tel ülke pass bileti aldım diyelim hırvatistan'a, yunanistan'dan geçecek olmak sorun yaratıyor mu? hem bilet hem de vize açısından?



 
tek ülke pass'ı ile sadece o ülke içerisinde gezebilirsiniz, yani eğer hırvatistan pass'ı aldıysanız kendi imkanlarınızla oraya gider orada interrail sistemine dahil olursunuz. ayrıca hırvatistan vizesi ile buradan hırvatistan'a trenle gidemezsiniz, şengen almanız lazım.

gençtur zamanında bizi yemediyse böyle. bir değişiklik varsa güncel bilgileri birisi aktarır herhalde.
  • coffee and cigarettes  (05.07.10 11:43:43) 
kafanız çok karışmış sizin.

1. Hırvatistan, Türkiye'den vize istemiyor.

2. Dubrovnik'e trenle ulaşamazsınız, ne tren yolu ne de gar var zira. Ulaşım otobüsle yapılıyor oraya Zagrep'ten. Ekstra para demek bu da. Ya da otostop falan çekersin. Olmadı uçak.

3. Hırvatistan'a trenle ulaşacağın bölgeler, interrail bileti için 4. ve 5. bölgeler. Tek bir ülke pass'iyle geçemezsin.

4. Bilimum balkan ülkesi Türkiye'den vize istemiyor. AB üyesi olanlar ise istemekte. Yunanistan'dan geçecekseniz, Schengen almak zorundasınız.

5. Daha önce yurtdışı çıkışınız yoksa, yurtdışına ilk çıkış yapacağınız ülkeden şengen vizenizi çıkartın. Diğer türlü sorun çıkartıyorlar.

6. Schengen vizesi almak için interrail biletinizi/biletlerinizi alın öncelikle. Sonra gideceğiniz ülkelerde hostellerden göstermelik de olsa yer ayırtın. Banka hesabınızda da (vizeyi alana kadar) yurtdışında geçireceğiniz gün çarpı 50 avro bulundurun minimum. Vizeyi aldıktan sonra isterseniz boşaltın hesabı fark etmiyor.

faydalı linkler:

bu interrail şeysi için: www.genctur.com
kim vize ister/istemez şeysi için: www.egm.gov.tr
bu sayfada C ve D grubuyla ilgili yerleri okuyun.

kalacak yer ayarlamak için: www.hostelworld.com

bu rota planlamak için: plannerint.b-rail.be

ekstra bişi isterseniz sorun.

ayrıca dubrovnik şahane bir kent. yazlık prag gibi. gidiniz. tavsiye ederim. şahane seçim.
  • pisagorsamsa  (05.07.10 16:36:23 ~ 16:40:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.