[]

Haftada 4 gün body antrenman önerisi

Merhaba arkadaşlar,

Kilolar başını alıp gittiği için 3 ay kadar önce bir salona yazılıp spora başladım ancak beslenmeye neredeyse hiç dikkat etmediğimden hiç sonuç alamadım. Birkaç kilo kaybı, kas bölgelerinde de ufak büyümeler oldu.

Şimdi hem beslenmemi yoluna koyma kararı aldım, hem de haftada yaklaşık 3 günlük sporu 4 güne çıkarma ve full body antrenmanlarından bölgesele geçme kararı aldım.

Düzenli spor yapan bir arkadaşım push-pull-legs antrenmanlarını önerdi ama 5 gün gitmen gerek dedi. Ya da 2 gün push, 2 gün pull yapıp her güne bacak antrenmanı da ekle dedi 1-2 hareket. 4 günle kapat. Sizce bu şekilde mantıklı mıdır? Siz nasıl bir program önerirdiniz.

Cinsiyet: Erkek
Yaş: 28
Kg: 93 - Boy: 1.78

 
Her güne bi bacak antrenmanı olmaz bence ya o çok dandik bir sistem olur sıfır verim negatif ilerleme olur, bu işlerden eser miktarda anlayan bir kişi bile normalde böyle bi öneri vermez, onun dışında ppl güzel program ama illa 4 gün diyorsan aynı mantıkla upper-lower bak.


  • Bir ben var benden şurada  (08.01.24 18:49:19) 
Upper+lower ideal.
Onun dışında reddit fitnessta bir sürü program var wikisinde, oradan seçin yapın. Kendi kafanıza göre program yazmayin. 12 yıldır spor yapiyorum, kendi kafama göre yazmam hala.

thefitness.wiki
Ahanda wiki

Bir de her güne bacak ekle komik olmuş.
  • logisticsmanager  (08.01.24 19:15:14) 
1. gün: göğüs-omuz-arka kol
2. gün: bacak-sırt- biceps
3. gün: göğüs-omuz-arka kol.
4.gün: bacak-sırt- biceps

böyelece her kas grubunu haftada 2 kez çalıştırmış olursun ama bu programda beslenmen sağlam olacak kalori hesabı yapman gerekecek.
  • komando kani var bende  (08.01.24 20:29:35) 
Abi bence bacak için ekstra bir gün olmasının bi nedeni var ya, aynı gün sırt-bacak çok olacak şey. Bacak yanında en fazla en uç kalça falan olur.


  • Bir ben var benden şurada  (08.01.24 20:52:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.