[]

Hangi ev?

Merhaba arkadaşlar,

Bebek bekleyen bir çift olarak Hollanda’da yaşıyoruz. 2 yıldır aynı evdeyiz. 400bin nüfuslu büyük bir şehirde yaşıyoruz.
Evimiz 2+1, 74m2, büyükçe bir salon iki küçük oda, ayrı mutfak, 2 balkonlu 65 yıllık eski bir ev. 1340 euro kira ödüyoruz. Evin oturma odasındaki balkonun kapısında kırık var, taşınırken de böyleydi. Yazın yapılacak dediler ama 2 yıldır yaptırmıyor ev sahibi. Kışları evi ısıtmak çok zor oluyor bu yüzden. Buna ek olarak çok nem oluyor evde. Her kış küf kokusu, simsiyah duvarlar, her kış boya badana ile uğraşıyoruz. Bir de wc banyosu pek rahat değil evin. Wc’de el yıkama yeri yok, banyo mutfaktan giriliyor. Bir takım saçma işler ve işte eski ev sorunları oluyor. Ev eşyalı bu arada ve misafir ağırlamak vs rahat oluyor. Çok iyi bir lokasyonu var, her yere yakın, market, park, tren istasyonu, şehir merkezi vs. Ancak işte bu küf ve balkon kapısı meselesi yüzünden bir süredir ev bakıyorum. Ev krizi ciddi boyutlarda olduğu için ev bulmak aşırı zor ancak şansımız yaver gitti bebeğin de bereketiyle diyelim bir ev bulduk.

Yeni ev 3-4 yıllık, eşyasız (beyaz eşya var), 2+1, amerikan mutfak, 64 m2, 1 balkonlu modern bir ev. Kirası da her şey dahil 1050 euro. Ancak lokasyonu biraz şehrin dışında daha küçük bir semtte. En yakın market 1 km., tren istasyonu otobüsle 20 dk olan 60bin nüfuslu ufak bir yer. Arabamız var bu arada. Evin lokasyon hariç her şeyi baya güzel. Kirası da gayet iyi.

Ancak gel gelelim ki, biz taşınmak için ev sahibine bildirimde bulununca, kendisi dedi ki ben sizden çok memnunum. Gitmez kalırsanız kirada 150 euro euro indirim yaparım balkonu da hemen yaptırıyorum. Şimdi böyle diyince bir kararsızlık oluştu ben de dışardan gözlere bir sormak istedim. Hangi seçenek daha mantıklı?

Eski ev: eskilikten kaynaklı nem-küf gibi sorunlar, daha geniş, süper lokasyon, 1190 euro kira
Yeni ev: yeni, modern, biraz daha küçük, kötü lokasyon, 1050 euro

 
küf ve çocuk?? bu soruyu sormanız bile yanlış diye düşünüyorum. küf insanda düşündüğünüzden çok daha ciddi hastalıklara yol açar. biz yetişkinler için bile tehlikeli..diğer ev olmasa bile o evden çıkın.


  • artci sarsinti  (08.01.24 15:57:33) 
eski ev sahibinize indirim yerine muzdarip olduğunuz konulardan bahsedin. bunlara hemen çözüm buluyorsa gitmemek daha mantıklı. fakat küf ve çocuk kötü bir bağlantı. 140 euro için ileride oluşacak sağlık problemlerini göz ardı etmeyin


  • kablelvuku  (08.01.24 16:02:06) 
küften kaçın. soluması tehlikeli


  • jelly bear  (08.01.24 16:11:28) 
küf tahmin ettiğinizden çok daha tehlikeli bi sorun. kalıcı hasar bırakabilir. çocuğunuzun ömür boyu ciğerlerinde maraza bırakmak istemiyorsanız hemen kaçın. hamileliği o evde geçirmek bile çok tehlikeli. umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız.


  • super kahraman olsaydim baba olurdum  (08.01.24 16:16:55) 
Abi önceden şehirde yaşıyordum apartmanda, şu an işe 30 dk sehre 40dakikadayim. Çok mutluyum; sessiz, sakin, doğa içinde vs.

Küf demissiniz, tuvalet/banyo sorunlu demissiniz vs vs yani sırf şehirde oturacagiz diye bu dert cekmek bence mantıksız.

Benim önceki apartman 64 m2ydi, ailem geldiğinde falan da Çok rahattı yani hiç de sorun yoktu. Şu anki evim 95 m2 tabiki daha iyi ama 65 m2de yaşanmaz denemez.

Beni su saatten sonra kimse sehre donduremez zaten o yüzden onyargiliyim :)
  • logisticsmanager  (08.01.24 16:34:18) 
Bence bir evde nem ve kuf varsa oarasi bir opsiyon degildir artik.


  • turkuaz  (08.01.24 17:13:49) 
Biz sırf küf yuzunden, çok geniş bir evden neredeyse 400 frank kira farkı ödeyip farklı bir eve çıkıyoruz . Küf çok tehlikeli bir durum, üstelik bebek de geliyormuş. Bence hiç riske atmayın. Araba varsa merkezde ya da uzakta olması da fark etmiyor. Hafta içi zaten çalışıyorsunuz. Hafta sonu da arabayla her yere gidilir.

Bizler Türkiye'de yaşamış insanlarız, 10-15 dakikanin hayatımızda lafı olmaması lazım bence.
  • fraise  (08.01.24 18:11:00) 
Küf ve bebek aynı cümlede olmamalı.


  • glamdr1ng  (08.01.24 18:49:35) 
mold disease diye aratirsaniz, cok tehlikeli ve sinsi bir sey kuf hastaliklari, fiziksel kismini gectim;

It’s believed that an inflammatory reaction to mold can result in the following symptoms:

brain fog
poor memory
anxiety
depression
insomnia
fatigue
apathy
confusion
mood swings
vertigo
  • songforsomeone  (08.01.24 19:04:16) 
ucuncu bir secenek yok mu? kotu ruhsuz lokasyonda yasamak istemem. tum atraksiyonlardan uzak sehir disi yerde yasayacaksam avruapadan ne anladim. 1400 falan versen hem sehir icinde hem kufsuz daire olsa? Zaten su an 1340 veriyormussun.


  • hot potato  (08.01.24 19:18:11 ~ 21:52:02) 
Bu arada küf diyince aklima geldi; ilk Fransa'ya tasindigimizda bir airbnbde kaldık. Ev iyi yeni sıkıntı yok ama bir yer direkt siyah küf yapıyor.
Bilgimiz de yok tabi, sonradan hanımda halüsinasyon falan oldu. Yan etkilerinden biriymiş yani. Bas dönmesi olmuştu. Oradan çıkınca geçti direkt yan etkiler.
Hafife almayın. Sürekli küf olmasi ciddi sıkıntı.
  • logisticsmanager  (08.01.24 19:20:08) 
2 sene küf olan bir evde yaşadım. artık astımım var. aman diyim.


  • sirkelimon  (13.01.24 01:53:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.