[]

balik bize bir sey anlatmaya mi calisiyor?

bir arkadasimiz hediye olarak beta almis bize bir tane, ki hayvan onceki hayatinda kedi kopekmis gibi davraniyor :) bizi gordugunde hareketleniyor cama yaklasip kuyruk sallamalar, yuzeye cikip goz goze bakmalar filan :) kendi halinde dururken odaya biri girer girmez hareketleniyor gidip o kisinin oldugu yone yanasip cok hareketli davraniyor filan hic boyle bir balik gormedik kisacasi. ama bugun icime bir suphe dustu hayvan bize bir sey mi anlatmak istiyor acaba diye (lassie izlemis efsanevi kusak beni anlayacaktir). ne bileyim bir dertten muzdarip de onu mu anlayalim diye iletisim kurma cabasinda acaba gibi. sacma mi bu dusunce? daha once beta bakmis birinin fikrini almayi cok isterim.




 
En az 20 litrelik bir yeri var mı? Yoksa, önce bunu temin etmeye çalışın.


  • hayirsiz  (05.01.24 21:22:37) 
peki bu hareketlerini gercekten bir huzursuzluk belirtisi olarak mi algilamaliyiz? yoksa sadece insancil bir arkadas mi kendisi :)


  • in vino veritas  (05.01.24 21:25:43) 
Akvaryumun içinden dışarı baktığınızı düşünün. Camda yosunlanma varsa veya başladıysa, siz yanına gidince ayna gibi kendi görüntüsünü görüyor ve kanat açıyor olabilir (genelde rakip erkek görünce yapar). Mesela akvaryum aydınlıksa, ama dışarısı karanlıksa. Camı silmeniz yeterli olur. Tabii suyunu da oda sıcaklığında ve alıştıra alıştıra klorsuz olarak yenilemeniz (temizlemeniz) lazım.

Yukarı çıkması, yiyecek geldi sandığından olur genelde. Veya oksijen almak için çıkar. Bir de klorlu su varsa, temiz yani klorsuz kısım en üst tabakadır. Klor genelde suyun havayla temas eden yüzeyinde daha azdır (musluk suyu klorludur).
  • alfired  (05.01.24 21:48:09) 
@alfired cok tesekkurler. camda yosunlanma yok oldukca iyi durumda suyu. suyu oda sicakliginda ve icme suyunu akvaryumun yaninda bir kapta 1 2 gun dinlendirip yeniliyoruz yenileyecegimiz zamanlarda. bu durumda bakim acisindan buyuk bir falso yok gibi sanki?


  • in vino veritas  (05.01.24 21:57:40) 
alfa balık olsaydı bakmazdı :)

şaka bir yana benim de pörtlek gözlü siyah bir balığım vardı. 10-15 balıklı karışık akvaryumda bi o gelirdi. en gerilerde bile olsa koşa koşa pardon yüze yüze cama yaklaşır camı öper gibi yapardı (emer gibi).. bazı balıklarda sahipleriyle ilgilenme olabilir.
  • tabudeviren  (05.01.24 22:19:33) 
Kendisi gibi zeki bir beta ile çiftleştir, dahi balık türü oluşsun :)


  • parka  (06.01.24 17:27:02) 
Beta'lar sudan zıplama eğilimindedir. Ona göre üstüne kapağı yoksa yaptırın.


  • mirty  (06.01.24 20:39:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.