[]

Kedi tıraşı-narkoz problemi

Merhaba kedim uzun tüylü ve tüyleri inanılmaz çok kıtık olduğu için mecburen tıraş ettireceğiz. 5 yaşında bu sebeple narkoz anestezi verilmesinden korkuyorum. Sizce narkozsuz tıraş edilirse kesikler açısından çok mu tehlikeli veya çok mu strese girer geçen sefer narkozsuz başlayıp hırçın durmuyor deyip narko verdiler. Hayvan için en doğrusu ne olur sizce ne yapmalıyım?(evde taratmıyor almadığım tarak denemediğim yöntem kalmadı. bütün elimiz bacağımız yara içerisinde ve stresten saklanıyor bu sefer günlerce o yüzden mecbur tıraş ettireceğiz)

Yanıtlarınızı bekliyorum teşekkürler


 
narkoz değil farklı bir yatıştırıcı verildiğinden bahsetti benim veterinerim bu gibi durumlarda, o yüzden zararı minimize ediliyor, veterinere sorun gerçekten narkoz mu yoksa yatıştırıcı mı kullanacak.
taratmıyorsa veteriner uyanıkken traş edemez. sürekli narkoz almasıda çok zararlı.

bu arada ben veteriner eldiveni aldım taramak için işe yarıyor aklınızda bulunsun, taramam tam 1 gün sürüyor ama denemeye değer, kaçıyor veya ısırıyor bi yarım saat bekliyorum sonra tekrar tarağı elime alıp sıkıştırıp tarıyorum.
  • eja  (04.01.24 16:47:14 ~ 16:48:33) 
İnsan olsun, hayvan olsun farketmiyor. Narkozda %3 gibi ölüm oranı vardır.

Traş yerine, Furminator marka tarakla tarayın. Tüyleri inanılmaz farkedecektir. Yalnız Furminator gibi değil, orijinal Furminator markası alın. Tarağın uçları, can yakmayacak şekilde ölü veya kırık tüyleri toparlar.
  • alfired  (04.01.24 18:58:50) 
Ben de olsam kendim halletmeye çalışırdım o tıraş işleri bana da çok hoş gelmiyor.

Ya en güvendiği insan tarafından moser ile tıraş edilecek ya da alfired'in dediği gibi gerçek furminator tarak da sanki çözer gibi geliyor günlük kullanımda. (Bende taklidi var her gün tarıyorum veterinere gidince gerçeğini bi sürtüyor kediden halı çıkıyor gerçeğini almak lazım cidden)
  • hedep  (04.01.24 19:15:40) 
Böyle eldiven seklinde tarayıcılar var onu denediniz mi çok rahat


  • sanguine  (04.01.24 19:22:02) 
Kesinlikle narkozsuz. Operasyon harici narkoz kullandırmayın.
FİP bağışıklığın en düştüğü anda ortaya çıkıyor. Narkoz sonrası kediler için tehlikeli. 10 narkozda ortaya çıkmasa da 11.de çıkabilir.
Ben kedimi tüy için riske atmazdım.
  • artci sarsinti  (04.01.24 22:06:59) 
iran kedimizi tras ettirmistik ve korkudan altına isemisti ortaligi yikmisti. islemin ortasında müdahale de edemedim ama bir daha asla kestirmedim. hayvan o kadar korktu ki icim eridi parçalandı. kalp krizi geçirebilirdi demisti veteriner.

narkoz zaten tam muamma, asla yaptirmazdim acil bir müdahale olmazsa. geri uyanayaman çok kedi var.

tuy icin bu riskleri almayın, kitiklari tarakla fln olduğu kadar kendiniz açın
  • oscar  (05.01.24 02:04:48) 
Ankara'daysanız @patiyıka'ya ulaşın. Canavarları sevgi böcüğüne döndürüyor Berk Bey.


  • one minute  (05.01.24 12:14:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.