[]

Yüzücü Diyeti

Her seferinde bir saat süresince, yaklaşık 2000 metre (çoğu zaman 2000 metreden biraz daha fazla) olmak üzere haftada dört gün düzenli olarak yüzüyorum. Bunun haricinde gün içerisinde de hareketli yaşayan biriyim. Ancak nasıl beslenmem gerektiğini çözebilmiş değilim. Yüzdüğüm zamanlar gün boyu inanılmaz bir iştahım oluyor, yediğim içtiğim şeylere dikkat etmekte zorlanıyorum. Yavaştan pantolonlarım dar gelmeye başladı. Sebebi vücudumun kas kütlesi kazanması mı, ödem mi, yağ mı anlamış değilim. Bu sıklıkla hareket edem biri olarak yaklaşık ne kadar kalori harcıyorum? Nasıl beslenmem gerekiyor?




 
Yüzerken enerji kaybediyorsun, enerji kaybettiğinde acıkırsın ama bu yüzmeye özel bir şey değil çıkıp 10 km koşsan yine acıkırsın çünkü orada da enerji harcıyorsun. Onun dışında bence karnın acıktığı için çok yemek yiyip fazla kalori alıp kilo alıyorsun çünkü yüzerek pantolonun dar gelecek şekilde kas kazanamazsın, yani "yüzücü vücudu" diye bir fenomen var ama yüzücüler yüzücü olduğu için değil aynı zamanda ağırlık çalışmaları yaptığı için yüzücü vücuduna sahip oluyorlar. Bence günlük hareket kapasitene göre kalori alımını hesapla, ona göre kalori al. İhtiyacının üstünde kalori aldığında ağırlık çalışırsan kas kütlesi kazanırsın ama yüzdüğünde yağ alırsın.


  • Bir ben var benden şurada  (04.01.24 15:58:09) 
Bir ben var +1
Yüzerek öyle kaslanamazsiniz, hele pantalon ile alakalı hiçbir şey olamaz.
Kesin yüzüyorum diyip fazla yiyorsunuz. Buna ek suyun icinde terlediginizi hissetmediği için susuz kalmis olmaniz haliyle susuzlugu açlık olarak anlamaniz da olası.
  • logisticsmanager  (04.01.24 16:54:00) 
Muhtemelen haklısınız ve beslenmeme dikkat etmem gerekiyor ancak yüzmekten kastım, yoğun tempoda, neredeyse ara vermeden çeşitli stillerde yüzmek (profesyonel yüzme eğitimim var). Dolayısıyla beş-altı ayın sonunda yüzme kas kütlesi kazandırıyor esasen. Kas kütlesi kazandığımı hissediyorum ancak beni rahatsız eden bir şişkinlik hissi de var. Acıkmaktan kastım ise normal bir öğün yedikten 3 saat sonra hiç yemek yememiş gibi acıkmak. Sık sık su içen biriyim, susuzlukla alakalı olduğunu sanmıyorum. Bir şekilde bu yeme olayının önüne geçmem gerekiyor gibi görünüyor.


  • stronzo  (04.01.24 17:30:16) 
Ne yüzerek ne başka bir sporla popoya ve göbeğe, pantolon dar gelecek şekilde kas ekleyemezsin. Hatta tam tersi olup poponun ve göbeğinin küçülmesi lazım.

İştah ve dengesiz beslenme problemin olmalı. Telefonuna fatSecret uygulamasını yükle, boyunu, kilonu, sporunu, yediğini, içtiğini yazıp bir incele. Aldığın protein, karbonhidrat ve yağ miktarlarına bak. Ağır sağlamın Beslenme sayfasını bir incele. Ne yapman gerektiğini çözersin.
  • Mirket  (04.01.24 18:22:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.