[]

günlük zerdeçal dozu

diyabet ve karaciğer yağlanmam için doktor devedikeni, enginar ve zerdeçal içeren bir hap önerdi.

ben zaten karaciğer yağlanmam için milk thistle kullanıyordum, devedikeni ve enginar içeren. doktor dedi ki onu kullanma, ben sana zerdeçal da içeren bir hap vereyim, onu kullan, zerdeçal şöyle iyi böyle iyi.

tamam da daha koca bir kutu milk thistle var. ben milk thistle'ımı içsem, yine, yanında da kanlı canlı zerdeçal yutsam? evde migros'tan alınmış taze zerdeçal var. her gün fındık kadar kesip yutsam iş görür mü? daha doğrusu iş görür görmeye de, az mı gelir, çok mu gelir, sonra sararıp kalmayalım.

yoksa hiç bu topa girmeyip doktorun dediği hapı mı içsem?

 
Beslenmeniz sağlıklı değilse bu takviyelerin hiçbirisi işe yaramaz. Karaciğer yağlanması varsa önce beslenmenizi düzeltmeniz lazım fazla karbonhidrat alıyorsunuz


  • titanic kemancısı  (04.01.24 14:35:50) 
hocam o ayrı mesele. onunla ilgili de birçok uyarıda bulundu, sadece zerdeçal iç gerisini koyver demedi. ama konumumuz o değil, sorduğum da o değil.

bakınız hep aynı şey oluyor burada. "karaciğer yağlanması için zerdeçal kullansam işe yarar mı, ne kadarı işe yarar" diye sormuyorum. bir soruyu dikkatli okusanız ne sorduğum yazıyor orada.

zerdeçalın ne kadarı yeterli, ne kadarı fazla gelir, ne kadarı az gelir diyorum. bir faydası olacaksa bir miktarın altında almamam, dokunmaması için de bir miktarın üstüne çıkmamam gerekiyordur herhalde. insan vücudu için o miktar nedir?

ya da daha iyi anlaşılması için şöyle sorayım. günde bir tane içilen zerdeçallı hapın içindeki zerdeçal, bildiğin yaş zerdeçal bitkisinin hacmen veya ağırlık olarak ne kadarı oluyor? alıp yutucam, az veya fazla gelmesin.
  • kibritsuyu  (04.01.24 14:42:13 ~ 14:47:55) 
zerdeçal biraz tehlikeli, kendisinden son deneyimimden sonra uzak duruyorum.

grip olduğumda 1cm kalınlığında 4cm çapında(enfazla) taze zerdeçal kesip 1 litrelik termosa koyup 3 gün 1 litre olacak şekilde tükettim ve sonrasında haftalarca toparlayamadım bağırsakları, yavaş yavaş arttırarak deneyerek tüket ben kendisinide yemeden sadece demleme çay yaparak o hale gelmiştim.
  • eja  (04.01.24 15:39:59) 
üstat doktor hangisini verdi size zerdeçallı? ben de zerdeçal kullanmak istiyorum da.


  • adivar  (04.01.24 17:10:15) 
engilen diye bir hap verdi. devedikeni, enginar ve zerdeçal içeren.

bende zaten devedikeni ve enginar içeren milk thistle var. zerdeçalı da kendim doğal ve taze olarak ekleyeyim diye düşündüm.
  • kibritsuyu  (04.01.24 17:12:36) 
Yatırım tavsiyesi değildir, Google'a sordum da geldim.

1. Hindistan'da çok kullanılıyor zerdeçal, ortalama bir Hint diyetinde günde 2-2,5 gr zerdeçal tüketiyorlarmış.
2. Antienflamatuvar kullanım için günde 500-1000 mg curcumin gerekiyormuş, 1 tatlı kaşığı taze zerdeçal rendesinde 200 mg civarı curcumin varmış. 5 tatlı kaşığına kadar gideri var demek ki.
3. Sırf zerdeçalla ilgili bir sitede taze ya da toz zerdeçal için günde 1-3 gram ok demişler.

Bence ölçüsüne çok takılmadan (ama az az başlayarak) ıhlamura koy iç, yemeklere kat, senin hap bitene kadar öyle devam et. Bir de sürekli tazesini aramaya gerek yok, zencefil gibi hem kök hem toz olarak bulmak kolay, onu kullansan da olur.
  • kobuzchu kiz  (04.01.24 21:34:48 ~ 22.01.24 13:50:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.