[]

Paris'te ne yenilir?

Müzeler ve şehiri gezmek dışında şunu surada yemeden dönmeyin dediginiz bir şey var mı?

Mesela kruvasan için nereye gitmeliyiz? Direkt restoran veya cafe ismi verebilirseniz super olur


 
  • mikahakkinen  (04.01.24 13:49:17) 
yerel lezzetler ve tarihi bir restorant olarak "Bouillon Chartier" denemenizi öneririm.


  • prezarlatif  (04.01.24 14:22:55) 
Bouillon Chartier tarihi bir yer olmasina ragmen ben onermem. Isminden dolayi onunde yuz metre sira olmasinin yanisira (ben tek oldugum icin direkt iceri almislardi) yemekleri de pek iyi degil. escargot'yu burada denemistim. midye gibiydi bence ama gitmisken denemek lazim.

Bouillon Pigalle daha iyi bence. Burada da sogan corbasini ve baba au rhum tatlisini cok sevmistim ben. hatta bu tatliyi bi arkadasima dhaa onermistim gidince yemisti ve o da cok sevmisti.

ordek ve bouf bourguignon ortalama lezzetlerdi bence. creme brulee cok janti bi yerde yemis olmama ragmen (sanirim rotonde idi bu yerin adi) daha once yediklerimden cok farkli degildi. pastanelerden alabileceginiz her seyin tadi muazzam ama. yedigim ekler, pain au chocolat'larin ve kruvasanlarin tadi baska hicbir ulkede bu kadar iyi degildi. bunlari onunuze gelen her yerden alabilirsiniz bence. hepsi guzeldi.

marketten baget, peynir ve salam/jambon ve sarap alip da bir iki ogun gecirilebilir. bu da cok yapilan bir sey.

son bir kere de yemeden gitmeyeyim diye makaron almistim. o da muthisti. makaron icin laduree bayagi unlu bi yer. sanzelizedeydi galiba.
  • bohr atom modeli  (04.01.24 16:04:45 ~ 16:19:33) 
biz mahalle arası boulangerielere girip sürekli flan alıyorduk :D Le Marais'ye çok yakın bir yerde kalıyorduk ve akşamları eve dönerken de kruvasan falan alıyorduk. ben açıkçası aralarında fark görmedim.


  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (05.01.24 03:38:26 ~ 03:42:17) 
Kesinlikle Japon mutfağı deneyin. Evet kulağa saçma gelebilir ama Japonya’dan daha iyiydi yemekleri. Google maps’den bakıp yüksek puanlı 4-5 yere gitmiştim, hepsi de çok iyiydi.


  • ya volna  (05.01.24 15:57:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.