[]

bu işte bir saçmalık yok mu ya (emekli maaşı)

babam ssk emeklisi. maaşı yüksek olmasa da en düşük sınırdan almıyordu. yani atıyorum 2022 yılında en düşük maaş 5000 lira ise babam da 7000 lira alıyordu.

2023 yılında en düşük emekli maaş 7500 lira olacak dediler. 5000 lira alanın 7500 liraya yükseldi. ama 7000 lira alan babamın maaşı da 7500 liraya yükseldi. 5000 lirayı en düşük maaşa getirmek için %50 arttırdık, 7500 altında kalan bütün maaşları %50 arttıralım demediler. en düşükten değil ama 7500 lira ve daha az maaş alan herkesin maaşı eşitleniverdi.

e bu şimdi haksızlık değil mi ya? bu sene de mi aynısı olacak?

 
Haksizlik tabiki. Benim ailem de ilk emekli olduklarında iki asgari yakin alirlardi. Şu an 10 bin falan anca oldu.

Bunun sebebi orta sınıfı yok etmek iste. Herkes ayni seviyede olsun diye. Çünkü az maaş alan haksizlik falan bakmiyor, oh bana zam oldu yaşasın hükümet diyor. Ayni erken emekliler gibi.

Orta sinif zaten hükümet karsiti. Onlara ne yapsa da önemi yok. Bu sebepten haksızlık yapmak istediler.

Ben misal Türkiye'de calissam bundan sonra asla emeklilik sistemine güvenmezdim ve maaşı elden alıp kendi yatirimimi yapmayi tercih ederdim çünkü bundan sonra Türkiye devletinin emeklilik sistemi insanlarin haklarini istediği zaman gasp edebilir olmuştur.
  • logisticsmanager  (03.01.24 13:24:34) 
haksızlık tabi ki. bütün ülkeyi memur yapmak istiyorlar sanki. herkes kpss çalışmak istiyor artık. memurlar dışında herkesi süründürecekler resmen. çok garip bir ülke burası.


  • nothing in my way  (03.01.24 13:33:17) 
tabi ki haksızlık. bilindik akp tarzı. herkesi dipte buluşturma.


  • lazpalle  (03.01.24 13:47:47) 
çalışan çalışmayan herkesi fakirlikte eşitliyorlar evet. Aynı şekilde eskiden 2 asgari ücret gibi emekli maaşı alan babam 7500 alıyor. Bu sene 11-12 olacak galiba yine en dip.


  • nhk ni youkosu  (03.01.24 14:18:28) 
peki bunun hukuksal boyutu nedir? yani çalıştığı dönemde diğer çalışanlara göre daha fazla prim ödeyenlerin emekli maaşının daha düşük prim ödeyenlerle eşitlenmesi bir sorun değil mi?


  • jepa  (03.01.24 14:59:13) 
Annem de aynısını yaşadı. En düşük maaş değilken birden en düşük alır oldu.
Çok büyük haksızlık. İnsanın emekliliğinde bile rahat yok bu ülkede.

  • Gradient_tabanlı_mor  (05.01.24 11:22:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.