[]

kolajen konusunda kafam karışık

selamlar,

kırk yaşında erkeğim, diz ve eklem ağrıları var. kolajen alacağım ama şu tip1-2-3 kısmı kafamı karıştırdı. şimdi dizler, eklemler ve bağlar için tip iki deniyor ama bir taraftan da hangisini alırsanız alın vücut onu kullanır, onarım ihtiyacı olan yere gönderir diyen arkadaşlar var.

bir markanın müşteri temsilcisiyle konuştum, diz ağrılarımdan bahsettim ve içeriği şöyle olan bir ürün tavsiye etti

imgyukle.com

ancak burada günde iki tablet olmasına rağmen genel olarak bahsedilen günlük en az 10 gr kullanım tavsiyesini karşılamıyor. bunu söylediğimde "çok farklı kaynaklardan kolajen eklendiği için çok güçlüdür" gibi bir ifade kullanıldı. yine aynı markanın günlük 10 gr mi karşılayaın bir ürünü var.

imgyukle.com

bu ürünü kullansam diz ve eklem ağrılarıma faydası olur mu?

 
Hevesini kaçırmak istemem ama yapılan tüm çalışmalar, dışarıdan alınan kolajen ürünlerinin %99,9 çöp olduğunu gösteriyor, bence bu alandaki en büyük sahtekarlık kolajen pazarında dönüyor çünkü kolajenin vücutta sentezlenmesi gerekiyor ama dışarıdan alınan kolajen ürünleri hiçbir şekilde bu sentezleme işini tetiklemiyor ya da o sürece katılmıyor. Bu kadar boş bir ürünün bu kadar popüler olması beni acayip şaşırtıyor.


  • Bir ben var benden şurada  (03.01.24 12:22:48) 
ben de kolajen ürünlerinin etkili olmadığını çok okudum ama ortopedi doktorum ısrarla önerdiği için temiz içerikli olduğunu düşündüğüm bir markanın toz kolajenini 6 aydır kullanıyorum. tamamen plasebo etkisi de olabilir ama dizlerim inanılmaz rahatladı, diz kapaklarımdaki o rahatsız edici sürtünme ve sanki ses çıkıyor hissi tamamen ortadan kalktı. maddi olarak sizi yormayacaksa deneyin derim ben, en fazla benim gibi plasebo etkisini görürsünüz :).

ortopedi doktorum ilk etapta 6 ay kullanım, sonra 6 ay boşluk, sonra 3 ay kullanım 3 ay boşluk şeklinde önerdi.
  • Phoebe  (03.01.24 12:29:46 ~ 12:30:20) 
ben de hep plasebo olduğunu okumakla birliklte glukasamin kollajen kullandığımda dizlerim acayip rahatlıyor.


  • delidiyorum  (03.01.24 13:27:10) 
@Bir ben var benden şurada +1 genelde tüm dışardan alınan takviyeler incelendiğinde omega 3 dışında çok bir etkisi olan takviye olmadığını incelemiştim. 3 ay önce ön çapraz bağ ameliyatı oldum. Diz şişliğim çok olduğu için doktorum bir marka önerdi. Şişlik inince herhangi birini kullanabilirsin dedi. 3 kez diz ameliyatı olmuş biri için söyleyeceğim şudur: falza kgnuz varsa verin. İyi bir ftrden danışmanlık alıp egzersiz konusunda destek alın. Şu an dizler için önerilen prp tedavisi var. Bence denenebilir.


  • mikahakkinen  (03.01.24 15:11:35) 
  • geveze yazar  (04.01.24 15:57:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.