[]

yurtdışı kredi

bir bankanın ev kredisi şu linkteki. buradaki amortisman nedir? tam ödeme olduğu zaman galiba tüm taksitler toplam ödemeyi kapsıyor ama amortisman olunca belli bir kısmı ödeniyor daha sonra 10 yıl sonra kalan 368.570 euro mu ödeniyor? böyle olunca 10 yıl sonra 368.570 euroyu nereden buluyor insanlar?

imgur.com


 
bu banka sanirim gurbetcilere hitap ettigi icin "faiz" yerine "kar" demis, ya da ben terimlerin turkcelerine cok yabanciyim bakinca anlamam uzun surdu.

10 sene boyunca toplam 364 bin euro odenecek aylik 3 binden, bunun 131 bini ana paraya 233 bini faize gidiyor. 10 senenin sonunda ya bu bankayla veya baska bir bankayla masaya oturup geri kalan 368 bin icin yeni bir odeme plani olusturacaksin. (paran varsa odeyip kapatirsin istersen tabii).
  • hot potato  (02.01.24 22:10:18 ~ 22:10:55) 
neden baştan hepsi için 20 yıl verilmiyor o zaman?


  • hknty  (02.01.24 22:12:06) 
Amerikada oyle yapiliyor (ben amerikada degilim) ama her ulkenin usulu farkli. Mortgage'i daha kisa sureli yapmak finansal sistem icin biraz daha az riskli.


  • hot potato  (02.01.24 22:29:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.